Budget weekmenu voor week 43

Budget weekmenu voor week 43
22 oktober 2022 sharon
In budget weekmenu

Tadaaa. Weer een budget weekmenu. Deze week doe ik het iets anders. Gezien ik toch wat minder Lidl trouw ben dan ik dacht (ik vind Picnic ook echt heeeeeul erg fijn), besloot ik deze week gewoon 5 simpele, snelle recepten te delen met weinig & goedkope ingrediënten. Met een lekker beetje variatie. Verkrijgbaar bij elke supermarkt. Ook bij de Lidl 😛

Alle recepten zijn zoals gewoonlijk voor 4 personen. Pas het altijd aan naar eigen passende hoeveelheden & smaak.

Couscous met feta en gebakken groenten

  • 1 el olijfolie
  • 2 ui, in ringen
  • 2 rode paprika, in stukjes
  • 300 gram couscous
  • 250 ml water, kokend heet
  • 75 gram rozijnen
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 tl kaneel
  • 100 gram fetakaas, in blokjes
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en paprika zacht.
  • Voeg de couscous, water, tomatenpuree, kaneel en rozijnen toe en zet het vuur uit.
  • Laat de couscous het water opnemen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de couscous met de fetakaas.

Pompoenrisotto met geitenkaas en rucola

  • 2 el roomboter
  • 1 ui, in ringen
  • tenen knoflook, fijngehakt
  • 300 gram risottorijst
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 liter water
  • 1 flespompoen, geschild, zaden verwijderd en in kleine blokjes
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • Parmezaan fijngeraspt, voor erbij
  • 80 gram rucola, voor erbij

Zo maak je het

  • Verhit de boter in een ruime pan met dikke bodem.
  • Bak de knoflook en ui zacht.
  • Voeg de rijst toe en bak mee tot deze glazig wordt.
  • Voeg het bouillonblokje en een soeplepel water toe.
  • Voeg ook de blokjes pompoen toe.
  • Roer tot het water is opgenomen en schep een nieuwe lepel water in de risotto.
  • Roer weer tot het water is opgenomen.
  • Herhaal dit tot het water op is en de rijst & pompoen gaar.
  • Pak eventueel een beetje extra water als dat nodig is.
  • Roer de geitenkaas er doorheen en eventueel nog extra zout en peper naar smaak.
  • Serveer met de Parmezaan en rucola.

Snelle hachee met gehakt en rode kool

  • 1,2 kilo aardappelen, geschild en in stukjes
  • 300 gram gehakt
  • 3 ui, in ringen
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 2 winterpeen, in stukjes gesneden
  • 400 gram gehakte tomaten uit blik
  • 450 gram diepvries rode kool
  • 1 el Hollandse stoofkruiden, Jonnie Boer kruiden
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en giet af.
  • Rul het gehakt in een koekenpan.
  • Voeg de ui toe en bak 5 minuten mee tot deze zacht is.
  • Bak vervolgens de bleekselderij en wortel eventjes mee.
  • Voeg de tomaten en kruiden toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de rode kool volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer de geprakte aardappelen en stoofgroentensaus.

Rijst met paprika, ei en pindasaus

  • 300 gram rijst
  • 1 el olijfolie
  • 2 ui, in ringen
  • 2 rode paprika, in reepjes
  • 800 gram gehakte tomaten uit blik
  • 3 el pindakaas
  • 4 el sojasaus
  • 200 ml melk
  • 4 eieren, gekookt & gepeld
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 100 gram taugé
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wokpan en bak de ui en paprika zacht.
  • Roer de tomaten er doorheen en vervolgens de pindakaas, sojasaus en melk.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met de rijst, taugé, komkommer en ei.

Mosterdmaaltijdsoep met geroosterd brood

  • 1 el olijfolie
  • 2 ui, in ringen
  • 2 paprika, in kleine blokjes
  • 2 courgette, in kleine blokjes
  • 2 el bloem
  • 1 liter water
  • 500 gram aardappelen, vast geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 3 el mosterd
  • 200 ml kookroom
  • 4 boterhammen, geroosterd
  • 1 handje peterselie, grof gehakt
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Verhit de olie in een soeppan.
  • Bak de ui zacht.
  • Voeg de paprika en courgette toe en bak een paar minuutjes mee.
  • Meng met de bloem en bak dit 1 minuut.
  • Voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe zodat het niet klontert.
  • Voeg de aardappelen toe en breng aan de kook.
  • Laat het 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
  • Roer de mosterd, zout, peper en room en doorheen.
  • Serveer met peterselie en geroosterde boterhammen.

Comments (5)

  1. Loes 1 jaar geleden

    Het ziet er hoe dan ook weer lekker uit!

  2. lianne 1 jaar geleden

    We hebbende eerste recept, couscous, vanavond gegeten.
    Het was heerlijk, we hebben er van genoten.
    Ik ga binnenkort de andere recepten ook maken.
    Bedankt.. Lianne.

    • Auteur
      sharon 1 jaar geleden

      Wat tof Lianne! Superleuk om te lezen 😀

  3. Marjanka 1 jaar geleden

    Hmmm benieuwd.
    Is de hachee ook lekker met zoete aardappelen (nachtschade vrij)?

    • Auteur
      sharon 1 jaar geleden

      Ik zou denk ik eerder wortel proberen! Of half wortel, half knolselderij. Laat me weten hoe dat is! Liefs 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*