Weekmenu voor week 45 (goed voor het budget!)

Weekmenu voor week 45 (goed voor het budget!)
5 november 2022 sharon
In budget weekmenu

Een vers weekmenu nu de herfstvakantie weer voorbij is. Planning is een grote sleutel voor het koken op budget. Daarmee helpt het dus ontzettend om een weekmenu te maken en in te plannen wanneer je de boodschappen in huis haalt. Of dat nou een keer in de week is, twee keer per week, of elke dag – zolang het voor je werkt! Oefen, experimenteer en vind wat lekker werkt voor jou.

Alle recepten zijn zoals gewoonlijk voor 4 personen. Pas het altijd aan naar eigen passende hoeveelheden & smaak.

Spaghetti met flespompoen en basilicum

  • 300 gram spaghetti
  • 1 flespompoen, geschild, zaden verwijderd en in kleine blokjes
  • 1 el olijfolie
  • teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode ui, in ringen
  • 1 bos basilicum
  • 100 gram fetakaas, in blokjes
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

Bereid de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Kook de pompoenblokjes met de spaghetti mee.
Verhit in een pan de olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Roer door de afgegoten spaghetti. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met basilicum en fetakaas.

Glutenvrij? Neem glutenvrije pasta.

Zuivelvrij? Neem pecannoten.

Bloemkoolcurry

  • 300 g volkoren rijst
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 ui, in ringen
  • 400 g gehakte tomaten, uit blik
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • verse koriander
  • 1 komkommer, in plakjes
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Kook of stoom de bloemkoolroosjes gaar in ongeveer 10 minuten gaar. Verhit de olie in een pan en bak de uien zacht. Voeg de tomaten, kokosmelk en kruiden toe. Meng met de bloemkool. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de verse koriander en komkommer.

 

Doperwtstamp met zalm en lente-ui

  • 1,2 kilo aardappelen, kruimig geschild en in stukken
  • 600 gram doperwten
  • 4 zalmfilet
  • 2 el wittewijnazijn
  • 100 ml melk
  • hand peterselie, grof gehakt
  • 3 lente-ui, in ringen
  • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

Kook de aardappelen gaar in ongeveer 8 minuten. Kook de doperwten de laatste 2 minuten mee. Breng water aan de kook en doe de zalmfilets erin. Voeg peper, zout en wittewijnazijn toe en kook ongeveer 5 minuten. Haal de zalmfilets eruit en leg apart op een bord. Stamp de aardappelen en meng met melk, zout en peper. Serveer met de zalm, bosui en cherrytomaatjes.

Vegetarisch? Vervang de zalm door een groenteburger.

Zuivelvrij? Gebruik plantaardige melk.

 

Aardappel uit de oven met rode bietjes

  • 1000 gram aardappelpartjes, voorgekookt
  • 3 saucijzen, in stukjes
  • 2 rode ui, in ringen
  • 2 el olijfolie
  • 800 gram rode bietjes, voorgekookt en in stukjes
  • 80 gram rucola
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

Verhit de oven voor op 200 graden. Verdeel de aardappelpartjes in een ruime ovenschaal. Voeg de stukjes saucijzen en ui toe. Meng met de olijfolie, peper en zout. Zet 30 minuten in de oven. Serveer met de bietjes en rucola.

Vegetarisch? Bak er los falafel bij op neem vega kip.

 

Stoof met saucijzen, kikkererwten en stokbrood

  • 1 volkoren stokbrood, in sneetjes
  • 1 el olijfolie
  • 4 saucijzen
  • 2 ui, in ringen
  • 400 gram kikkererwten, uitgelekt
  • 800 gram gehakte tomaten uit blik
  • 1 rasp van sinaasappel
  • 1 bosje verse peterselie
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

Verhit de olijfolie in een pan en bak de saucijzen goudbruin. Voeg de ui toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de kikkererwten, tomaat en sinaasappelrasp toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met brood en peterselie.

Glutenvrij? Neem glutenvrij brood of bijvoorbeeld 200 gram rijst.

Vegetarisch? Neem falafel (wel apart bakken, volgens instructies op de verpakking).

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*