Nieuwe week, nieuwe kansen! Ik deel de vijf recepten die op mijn planning staan voor deze week. De eerste drie recepten zijn op basis van de Lidl aanbiedingen die maandag ingaan. Het tweede deel van de recepten is op basis van de aanbiedingen vanaf donderdag. De recepten zijn voor ongeveer 4 personen, maar pas ze gerust een beetje aan als je voor meer of minder kookt. (Ik kook voor 6).
Budgetrecepten voor het begin van de week (vanaf maandag 5 september)
Krieltjes met wokgroenten en gehakt
- 2 el olijfolie
- 2 pakken krieltjes Bourgondische stijl
- 350 gram gehakt
- 800 gram roerbakgroente, bijvoorbeeld Italiaanse stijl met champignons*
- 1 bouillonblokje
- serveren met: mayo, ketchup, sweet chili
Zo maak je het
- Verhit de olijfolie in een wok. Voeg de krieltjes toe en bak ongeveer 10 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak even mee.
- Voeg vervolgens de groenten en het bouillonblokje toe en bak tot de groenten zacht zijn.
- Serveer met mayo of ketchup.
Vega? Serveer met vega gehaktballetjes of vega gehakt. Falafel kan ook lekker zijn!
*deze korting krijg je met het scannen van de code in de Lidl plus app.
Pitabroodjes met falafel
- 8 pitabroodjes
- 2 el olijfolie
- 2 bakken falafel
- 1 slamix
- 2 komkommers, in plakjes
- 1 bak trostomaten, in plakjes
- 1 beker crème fraiche
Zo maak je het
- Rooster de pitabroodjes in een broodrooster.
- Bak de falafel in de olijfolie aan beide kanten goudbruin.
- Beleg de pita met falafel, komkommer, tomaat, sla en crème fraiche. Serveer.
Easy peasy spaghetti
- 300 gram spaghetti
- 350 gram gehakt
- 2 uien, in ringen
- 1 bosje bospeen, geschild en in blokjes
- 1 kilo gezeefde tomaten (passata) uit pak
- 1 tl basilicum
- 1 tl oregano
- zout en peper naar smaak
- geraspte kaas naar smaak
Zo maak je het
- Bereid de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
- Rul het gehakt in een wokpan of grote koekenpan.
- Voeg de ui en wortel toe en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de passata, kruiden, zout en peper toe.
- Laat 10 minuten pruttelen en serveer met spaghetti en kaas.
Vega? Neem vega gehakt of roer linzen door de saus.
Budgetrecepten voor het tweede deel van de week (vanaf donderdag 8 september)
Aardappelpuree met sperziebonen en kipburgers
- 1,2 kilo aardappels, geschild en in kleinere stukken
- 1 el boter
- 1 scheut melk
- 500 gram sperziebonen, gedopt
- 1 el olijfolie
- 4 kipburgers
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
- Kook de aardappelen gaar in 20 minuten. Stamp de aardappelen met de melk en boter. Voeg zout en peper toe. Voeg voldoende melk toe dat het echt aardappelpuree wordt.
- Kook ondertussen de sperziebonen gaar in ongeveer 12 minuten.
- Bak de kipburgers aan beide kanten goudbruin in de olijfolie.
- Serveer.
Vega? Neem vegaburgers of falafel.
Couscous met wortel en kikkererwten
- 1 el olijfolie
- 2 ui, in ringen
- 1 bos bospeen, geraspt en in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl gemberpoeder
- 10 dadels, in stukjes
- 2 el tomatenpuree
- 300 gram couscous
- 400 gram kikkererwten, uitgelekt
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui zacht. Voeg de wortel en courgette toe en bak even mee. Voeg de kruiden, dadels, tomatenpuree en kikkererwten toe en een scheutje water.
- Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Serveer de couscous met de saus.
Ik wens jullie een geweldige week!
Comments (2)
Dank je wel voor deze menu’s. We eten heerlijk en het scheelt echt in onze portemonnee.
- Auteur
Wow Loes wat ontzettend fijn om te lezen 😀 Hier hoopte ik zo op! <3