Mijn 2 – nee 3 – tips om supersnel een fijne avondmaaltijd te maken

Zoals jullie weten houd ik van vers koken en vind ik het leuk nieuwe dingen te bedenken. Maar, met drie kinderen waaronder een pasgeboren baby, word ik soms ook wel iets makkelijker. Het leven is vol en als ik ergens gemakkelijk wat tijd kan winnen, dan grijp ik die kans graag.

Zo maak ik soms graag gebruik van voorgesneden spul, vooral dingen als pompoen of zoete aardappel, want ik doe daar een eeuwigheid over. En meestal heb ik geen eeuwigheid de tijd. Daarnaast vind ik het ook echt irritant soms, en dat vind ik zo zonde van mijn humeur.

In Amerika had ik heerlijk handige hulpjes in de keuken: ingevroren kruiden en knoflook/gember. Ingevroren in kleine blokjes (zie hier). Helaas kan ik dit hier niet terug vinden, wel de ingevroren kruiden, maar niet de knoflook en gember – juist zo handig!!! Toch twee (en later drie) perfecte spulletjes om de avondmaaltijd een beetje sneller te kunnen maken – plus goed voor je budget:

1. Voorgehakte knoflook. Ik houd van verse knoflook en de geur en het snijden en alles. Maar, mijn leven wordt een heel stuk makkelijker als ik dat niet elke keer hoef te doen. Dus, voorlopig, in dit seizoen van mijn leven heb ik gehakte/gepureerde knoflook. In Amerika had ik dus altijd ingevroren geperste knoflook, ingevroren per teentje. Dat was echt geniaal, en tijdens het typen van dit bericht vond ik deze. Die ga ik maar eens proberen!

2. Voorgehakte gember. Net zoals knoflook, maar dan gember. Ideaal en supersnel. Ook ingevroren! (zie hier)

3. Ingevroren kruiden. Deze ontdekte ik pas later, maar hoort natuurlijk in het rijtje thuis. Zeker hier kun je flink besparen op budget en toch verse kruiden gebruiken. Vaak is een plantje te groot, dus je kunt ze of in je tuin/balkon groeien, of bevroren kopen 🙂 Zo ontzettend makkelijk!!! Zie hier.

Fijne dag!

Join the Conversation

11 Comments

  1. says: Sanne

   Ingrediënten: Knoflook, zonnebloem- en raapzaadolie (max. 5% om strooibaar te blijven).
   Ingrediënten: Gember , zonnebloem- en raapzaadolie (max. 5% om strooibaar te blijven).
   4,999999% (hihi) aan cheap ass olie dus.

   Ik heb het zelf wel eens met gember gedaan. Malen met de keukenmachine, verdelen in ijsblokvormpjes, beetje water erbij en dan invriezen. na een dag de blokjes eruit en in een hersluitbaar zakje doen. Dan heb je dus een blokje gember waar op zich niets mis mee is, maar je moet er ‘s ochtends wel aan denken om die uit de vriezer te halen als je er ‘s avonds eentje wilt gebruiken. Met een beetje fantasie kun je het blokje ook bevroren en wel in je pan doen, maar dan kun je het niet lekker fruiten.

 1. says: Yell

  Oh goeie! Ik zit er nu aan te denken een hele bol knoflook te snijden en in waterklontvormpjes in de vriezen. En na een dag even in een ziplockje zodat het afgesloten is. Optie?

 2. says: Sanne

  Wauw, dat is echt ideaal! Al heb ik geen kleine kinderen, ik heb geregeld maar weinig tijd om te koken en dan is dit perfect. Gooi jij het bevroren en wel in de pan?

 3. says: Marieke

  Heb je nog een bolletje ergens liggen en begint die iets te spruiten? Stop wat teentjes in de tuin in september /oktober (bij voorkeur tussen aardbeien planten, ze stimuleren elkaar) en je kunt volgend jaar mei je eigen knoflook oogsten en drogen. Die bolletjes blijven ook langer houdbaar.

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *