De allerbeste pompoensoep ooit

De allerbeste pompoensoep ooit
29 oktober 2017 sharon
In recept

Ik denk niet dat ik in mijn jeugd een keer pompoen voorgeschoteld heb gekregen, omdat wij dat vroeger simpelweg niet aten. Soms probeer ik dat nu in te halen, helemaal in de herfst. Omdat nog steeds niet iedereen helemaal gewend is pompoenen te eten, en dus een beetje huiverig zijn, twijfel ik soms nog steeds om het voor gasten te maken, maar deze pompoensoep wint altijd van mijn twijfels.

Pompoensoep kun je op vele manieren maken, snel en wat minder snel. Vandaag deel ik een minder snelle versie. Pompoen gegrild in de oven krijgt een heeeeerlijke diepe smaak waardoor deze soep nog lekkerder is dan de snelle versie. Perfect voor het serveren bij een lunch, voor jezelf en je gezinnetje, maar ook zeker wanneer je eters hebt.

Pompoensoep, een mooi stuk brood, wat extraatjes (denk: olijfjes, augurken, tapenade, en bijvoorbeeld een quiche of omelet). Je lunch of simpel dinetje is klaar 🙂

Vanwege het grillen van de pompoen ben je ongeveer 1,5 uur bezig met de soep (al doet de oven het meeste werk!). Ik grill de pompoen meestal ‘s ochtends of begin middag, zodat ik daar niet op hoef te wachten en een iets relaxtere planning heb 🙂 Dan duurt het nog maar een half uurtje 🙂

Je hebt nodig:
2 flespompoenen
beetje olijfolie
3 uien, in grove ringen
4 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
500 gram aardappel, geschild en in stukken
500 gram wortel, in stukken
1 liter groentebouillon
1 el paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
verse peper
zout naar smaak

Om erbij te serveren:
gehakte verse koriander
400 ml kokosmelk

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Halveer de flespompoenen (je hoeft de pompoen niet te schillen) en schep de zaden en draden eruit. Leg ze met het vruchtvlees naar boven op een bakplaat. Wrijf in met olijfolie, peper en zout en zet 45 minuten in de oven. Laat vervolgens afkoelen en schep het vruchtvlees eruit.

2. Verhit 1 el olijfolie in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg de aardappel, wortel, bouillon en kruiden toe en breng aan de kook. Laat het 15 minuten zachtjes koken. Voeg de peper, zout en pompoen toe en kook nog eventjes.

3. Pureer de soep. Serveer met de koriander en kokosmelk.

Tip: Je krijgt een leuk effect door de kokosmelk er in het midden in te gieten en dan met een korte beweging te roeren. Garneren met koriander en het ziet er prachtig uit 🙂

Veel plezier!

Liefs, Sharon

ps. Dit recept stuurde ik afgelopen week mee met de Eetplanner – waarbij je een jaar lang weekplanningen krijgt voor je avondmaaltijden!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*