Eat Delicious – mijn favoriete kookboek

Een geweldig kookboek in mijn soulfood reis. Eat Delicious van Dennis the Prescott. Zijn Instagram account is ook geweldig. Wanneer mensen komen eten, pak ik dit boek erbij. Wanneer ik zin heb, pak ik dit boek erbij. Ik heb inmiddels de meeste soepen, pasta’s en pizza’s gemaakt. Ik heb een aantal family meals gedaan. Ik wil nog graag wat ontbijtjes maken, en burgers. Dat komt nog wel. Want dit boek <3

Zoals jullie weten houd ik van lekker koken. Ik houd ook van mensen uitnodigen en koken voor meer mensen dan alleen mijn gezin. Dat staat wel op een iets lager pitje, omdat we in een tijdelijk huis wonen, maar dat komt ook wel weer. Je doet wat je kunt, in elk seizoen.

Het is mijn passie mensen bij elkaar om de eettafel te hebben, en te genieten van gesprekken, lachen, delen en van de rotzooi die erbij komt kijken. Ik leer van de rotzooi te houden, omdat ik weet dat het het waard is. Making memories, vier het leven, geniet.

Als je een echte impressie wilt hebben van de stijl van Dennis the Prescott, bekijk dan echt zijn Instagram. De recepten van Dennis spatten van gezelligheid op tafel. Nieuwsgierigheid ook. Wat ligt daar allemaal? Het heeft altijd een wow factor bij het serveren, en nog eentje wanneer mensen beginnen te eten.

Simpele recepten, het duurt niet te lang allemaal, maar wel om even lekker de tijd voor te nemen. Het echte ‘weekendkoken’ is dit voor mij. Doordeweeks mag het snel snel snel. In het weekend vind ik het leuk iets meer de tijd te nemen. Maar niet te lang.

Het boek is leuk om te lezen, niet alleen de recepten maar ook de persoonlijke verhalen er omheen.

Hier enkele foto’s van maaltijden die ik gemaakt heb:

En afgelopen zaterdag heb ik nog de tomaat rozemarijnsoep gemaakt en de uiensoep met runderstoofvlees. Wederom, zo goed.

Het leuke van kookboeken is, dat ze je keuken beïnvloeden. Ze verrijken je ervaring, smaakcombinaties, creativiteit en je smaakpapillen.

En Eat Delicious is een prima aanschaf om je daarbij te helpen (wel engels, met cups, geen grammen).

Na een half jaar terug te zijn in Nederland, met alleen dit boek, is het nu tijd om weer een andere erbij te nemen. De komende tijd ga ik Voer voor vrienden uitproberen. Wordt vervolgd!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *