Rabarber crumble (vegan, glutenvrij, met dadels)

Op veler verzoek, een gouwe ouwe op VoedZo! De rabarber crumble, glutenvrij, vegan en gezoet met dadels, is nog steeds een favoriet. Helaas was het recept verdwenen van de site en krijg ik regelmatig mails van jullie of ik ‘m er weer op kon zetten: bij deze! De foto is helaas wel verloren gegaan, dus deze is met een nieuwe frisse variant. Geniet ervan ­čÖé

Voor de vulling: 500 gram rabarber, 2 friszure  appels, 200 gram gedroogde dadels

Voor de kruimellaag: 125 gram gedroogde dadels, 125 gram amandelmeel, 100 gram kokosrasp, 125 gram kokosolie (in kleine brokken), snuf zout

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Hak voor de vulling de dadels in een keukenmachine, of hak ze in stukjes (komt niet precies)

Snijd de appels in partjes (ik heb ze wel geschild, dat hoeft niet per se)

Snijd de rabarber in 2 cm stukken

Meng de rabarber, appel en dadelpuree en doe dit in een ovenschaal (22 cm)

Doe alle ingredi├źnten voor de kruimellaag in een keukenmachine en laat het draaien tot het goed gemengd is

Verdeel dit over de vulling

Zet de crumble 60 minuten in de oven en kijk dan of de rabarber helemaal zacht is. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *