Breekspeculaas

Een lekker gemakkelijk recept om samen te maken. De kleintjes kunnen helpen met roeren, kneden en het bestrijken met eidooier is ook leuk. Of je kunt het gewoon alleen maken (ik houd van alleen bakken 😀 ) 

Ingrediënten (voor een bakplaat)

300 gram volkoren (spelt)meel, 200 gram roomboter, 125 gram palmsuiker, 3 tl speculaaskruiden, 1 tl gemalen anijs, 1 tl fijn zeezout, 1 el (plantaardige) melk
Op de speculaasbrokken: 50 gram blanke amandelen, 1 eidooier

*deze ingrediënten zijn specifiek gekozen voor knapperige koekjes & kruidnoten. Het vervangen van speltmeel of kokosbloesemsuiker geeft niet eenzelfde effect


Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe onze nieuwe cursus!!! Klik hier voor meer info.


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Meng alle ingrediënten in een kom en kneed goed door.
Vet een bakplaat in.
Verspreid het speculaasdeeg over de bakplaat, zorg dat het ongeveer 1,5 cm dik blijft. (niet te dun maken, want dan wordt de speculaas zacht)
Bestrijk de bovenkant met de eidooier en druk wat amandelen zachtjes in het deeg.
Zet de speculaas 1 uur in de oven.
Laat het even afkoelen en breek het in stukken.

 

Tags in het bericht
, , ,

18 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *