No-bake simpele cheesecake zonder kaas

Deze cheesecake is simpel te maken met maar een aantal handelingen. Waarbij vooral de keukenmachine het grote werk doet! Ik heb deze taart in de koelkast staan (bij bewaren), maar eventueel kan deze ook in de vriezer. Eventueel kun je de ahornsiroop vervangen met een andere zoetmaker naar smaak. Niet vergeten: taarten zijn traktaties, geen tussendoortjes!

Dit heb je nodig (voor een springvorm van 18 cm)

Voor de bodem:
150 gram amandelen
100 gram dadels
1 grote tl speculaaskruiden
2 el kokosolie
evt: 1 tl water


Op zoek naar originele tips om je kinderen groenten te leren eten? Doe onze gratis minicursus!


Voor de vulling:
325 gram geweekte cashewnoten (minimaal 4 uur)
100 gram gesmolten kokosolie
sap van één citroen
100 gram ahornsiroop
100 ml amandelmelk
1 tl vanillepoeder

Zo maak je het

Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier
Doe voor de bodem de amandelen en dadels in een keukenmachine en hak ze fijn
Voeg de overige ingrediënten toe (voor de bodem)
Verdeel de bodem over de springvorm en druk goed aan
Zet de bodem even in de koelkast terwijl je de vulling maakt
Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en laat deze draaien tot het een romige massa is
Verdeel het over de bodem en laat de taart opstijven in de koelkast (eventueel kun je de vriezer een handje laten helpen)
Decoreer eventueel met wat ahornsiroop
Eet smakelijk!

 

23 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *