Witte chocolade kruidnoot-cheesecake

Deze taart maakte ik gister voor het Sinterklaasfeest met alle lieve Nederlanders die hier wonen. Helaas bleef ik zelf thuis, want het kleine jongetje was ziek. Zo gaat dat soms, in het leven van een moeder 🙂 In het kader van slaaptekort inhalen ben ik direct om 20.00 uur met hem naar bed gegaan. Gelukkig heb ik het beslag uitgebreid geprobeerd en was ‘ie 100% goedgekeurd. Wel machtig, dus je kunt er velen mee voeden 😛 Oja, de witte chocoladesmaak komt niet van witte chocolade maar van de cacaoboter, om verwarring te voorkomen 😀

Dit heb je nodig


Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe onze nieuwe cursus!!! Klik hier voor meer info.


  • 400 gram neutrale suikervrije koekjes (welk recept je maar wilt, of je kunt ze kopen naar wens)
  • 150 gram roomboter of kokosolie, gesmolten
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 500 ml slagroom
  • 500 gram roomkaas
  • 125 gram cacaoboter, gesmolten op laag vuur
  • 100 gram ahornsiroop of honing
  • 1 tl vanillepoeder, van een vanillestokje
  • 3/4 van het recept van breekspeculaas, het insmeren met ei en de amandelen zijn niet nodig (die overige 1/4 kun je dan snoepen of aan kinderen/partners uitdelen) of 350 gram kruidnoten volgens gewenst recept (bijv deze)
  • 150 gram chocolate chips (gehakte pure chocolade, bijvoorbeeld Vivani)

Zo maak je het

Gebruik een springvorm van 24 cm. Bekleed de bodem met bakpapier. Maal de koekjes in een keukenmachine of plet ze in een plastic zak (goed dichtdoen!) met een deegroller. Meng de koekjes met de boter/olie en speculaaskruiden. Doe ze in de springvorm en duw het goed aan tot een stevige bodem. Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt. Klop de slagroom stijf en voeg dan de roomkaas toe. Mix deze tot er geen klontjes meer zijn. Voeg beetje bij beetje de cacaoboter toe, vervolgens de ahornsiroop en vanille. Hak de breekspeculaas in stukjes. Roer het grootste gedeelte van het speculaas en de chocolade door de roomkaas, maar laat een klein beetje achter om de bovenkant te versieren. Giet de vulling in de springvorm op de bodem en versier met de overgebleven speculaas en chocolade. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd in stukken en serveer.

 

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *