Gezinsuitjes voor een gezond gezinsleven

Gezinsuitjes voor een gezond gezinsleven
5 maart 2018 sharon
In Uncategorized

Wij hebben hier de smaak goed te pakken. Gezinsuitjes maken. En vandaag deel ik graag waarom.

We waren niet zo ondernemend als nu. Wel af en toe. Maar in California heb ik meer geleerd over genieten van de omgeving (die was ook zo uniek!!!) en echt genieten van het moment. Even alles de boel de boel laten en erop uitgaan. In Amerika hadden we dan zelfs geen bereik met onze telefoon, dat maakte het nog leuker. Maar nu we weer hier zijn merk ik dat het niets uitmaakt.

Het is nog steeds lekker eropuit. De boel de boel laten. Naar buiten, telefoons in de zakken en met elkaar zijn. Samen leuke dingen doen, bekijken, genieten en doen waar de kinderen blij van worden. Quality time. Herinneringen maken.

De tijd dat de kinderen klein zijn is kort. Ik wil die momenten niet missen. En er samen op uit gaan helpt me daarbij. Het brengt ons samen als gezin, samen bezig zijn, eropuit, genieten en ontdekken. De kinderen vinden het fantastisch en wij ook 🙂

Met kleine kinderen vind ik het soms ook best zwoegen, en ik ontdekte dat ik niet meer me-time nodig had, maar vooral meer leuke, gezellige tijd samen, waar het allemaal net wat makkelijker gaat en waar we allemaal plezier aan beleven.

Het is niet de enige manier (zeker niet) maar het is een hele fijne manier die bij mij past, bij ons als gezin. Het is onbetaalbaar, het is voeding voor de ziel, het is een verademing. Het kan met elk budget en het kan ver weg, maar ook om de hoek.

Explore the world, even when it’s around the corner 🙂

Mijn Amerika favorieten: RedwoodsPicknicken bij mooie meren en bergenhet mooie park achter ons huiskerstdag in de sneeuw en vuurkorfnational parks waar we 3 uur voor rijdende berg waar we graag kwamen hiken en sneeuw rollen en onze favoriete waterval. En er is zoveel meer.

Maar.

Elke plek heeft geweldige dingen. Ik merkte tijdens 2 jaar Californië dat mensen soms geneigd zijn te denken ‘ja maar jij zit daar, daar is het mooi, dat hebben wij niet’.

Dat hebben wij wel!

Nederland is geweldig en wij gaan het ontdekken! En als je het leuk vindt, doe met me mee. Het is echt soulfood – connectie en quality time zijn zo waardevol voor ons geluk en welzijn. Dus het is nog gezond ook 🙂

Tot nu toe hebben we al een aantal toffe plekken gehad hier in Nederland. Mijn favorieten zijn good old Zaanse schansKasteel de Haar (ja dit is echt Nederland), MuiderslotZuijlestein en de nieuwste: Buren!

Er zijn overal, in elke stad, elke provincie, elke uithoek, prachtige schatten te vinden in Nederland en ik ga ze opzoeken 😉 En trouwens, België is ook fantastisch, dus ik hoop daar ook vaker te komen 🙂

Ik deel onze avonturen op Instagram, omdat dat zo’n fijn kanaal is daarvoor. Volg me gerust en deel ook jouw tips – vind ik leuk. Zo zijn we afgelopen week wezen eten bij Una Volta in Culemborg, een prachtig restaurant als je ervan houdt (helemaal mijn smaak in elk geval), en daarna doorgereden naar Buren, een geweldig historisch stadje waar we hebben rondgelopen, in de speeltuin hebben gespeeld en de molen beklommen hebben. Dat zou ik zelf niet bedenken, maar dat was een tip. En zo helpen we elkaar ook weer een beetje 😉 Je kunt me hier volgen.

Voor mij is dit 100% soulfood.

Comments (4)

 1. Helen 5 jaar geleden

  Ja helemaal mee eens. Onze tip is koop museumjaarkaarten. Er zijn zo enorm veel leuke musea in Nederland die ook geschikt zijn voor jong kinderen, vaak proberen wij dit te combineren met stukje natuur in de desbetreffende plaats/regio.

  • Auteur
   Sharon 5 jaar geleden

   Klopt! Die hebben wij ook. Superfijn, echt een aanrader 😀

 2. Elziena 5 jaar geleden

  Goeie!!! Meer me-time zit er voor mij vaak niet in met 4 kleine kinderen. En in plaats van het onmogelijke te willen is het een leuke uitdaging met elkaar het mooiste te maken van wat wél kan! Een aanrader op dat vlak: Wij hebben in de voorjaarsvakantie huizenruil met vrienden gedaan. Wij naar Den Haag, zij naar Friesland. We zaten 4 dagen in een huis met nieuw speelgoed, in de buurt van nieuwe speeltuintjes. En natuurlijk de zee. Toptijd gehad! Vooral vanwege het samen op avontuur zijn. Soulfood it is!

  • Auteur
   Sharon 5 jaar geleden

   Wow wat een toffe tip is dat, leuk! Lekker budget en toch nieuwe omgeving, nieuw alles. Kinderen vinden wat dat betreft alles leuk (en wij dan ook, toch 😀 )
   Leuk!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*