Eettradities in het gezin

Vandaag deel ik graag wat meer over familie tradities en eten. Voordat ik erin duik, laat ik je graag weten dat we 19 maart weer starten met een Slank Journal programma. Ik krijg weleens de vraag wat het verschil is tussen Sugar Coach programma en het Slank Journal programma. Sugar Coach richt zich op balans in je suikerinname – hoe ziet dat eruit en hoe kom je daar? Het gaat dus over suiker, suiker en suiker.

Slank Journal gaat over het totaalplaatje rondom afvallen. Alle elementen die een blok aan het been kunnen zijn, en dus meespelen bij gewichtsverlies – komen langs. Al die verschillende elementen moeten een redelijk gezonde basis bij je hebben, voordat afvallen echt makkelijk wordt. Wil je hier hulp bij hebben, laat mij je dan helpen. Meld je hier aan 🙂

Goed, familietradities. Vorige week schreef ik over uitjes en ik ben overweldigd door jullie enthousiaste respons. Het leeft, het inspireert, het doet wat!! Voel je vooral niet schuldig als je zoiets niet doet, iedereen begint bij het begin en doet dit stap voor stap. Rustig aan 🙂

Een andere vorm van familietradities zijn de patronen die je hebt met eten. Natuurlijk heb je ontbijt, lunch en diner. Je hebt misschien een snacktijd na school. Misschien zit je altijd even aan tafel met een kop thee en een rijstwafel (of wat dan ook). Al die kleine dingetjes zijn al familietradities, horen bij jou en je gezin, brengen jullie samen, maken jullie uniek. 

Ik heb zelf een paar ‘grotere’ momenten ingelast, die al uit zichzelf ontstonden, maar nu doen we dit lekker elke week. Het komt voort uit mijn enorme passie om te koken, te bakken, te experimenteren en de lol die ik heb in dit hele proces. Ik deel dit en dit past bij mij, maar begrijp me goed, voor jou zal het er anders uitzien. Ik wil je inspireren, maar het kan er totaal anders uitzien. Zoals het bij jou past.

Ik heb speciale maaltijdmomenten bedacht gedurende de week. Dan maak ik iets extra lekkers, waar ik zelf zin in heb of iets wat de kinderen gevraagd hebben. Soms maak ik iets wat mijn kinderen helemaal geweldig vinden, en soms is het meer iets wat mijn man enorm lekker vindt. Beetje afwisselen 🙂 Soms bedenk ik het uit m’n hoofd, soms neem ik Google, maar ik pak er ook graag een kookboek bij. Sinds mijn verhuizing van USA naar Nederland heb ik er alleen niet zoveel (3 om precies te zijn), en dat is geen enkel probleem. Roeien met de riemen die je hebt kan in elke situatie.

Zo hebben we speciale woensdagmiddaglunchdag (dan zijn de kinderen vrij van school). We hebben een borrelplankje op vrijdagavond. Dan liggen de kinderen op bed. We hebben toetjesdag op zaterdag en een speciaal zondagochtendontbijt. 

Het kan complex. Het kan uren duren. En het kan simpel. Kinderen vinden een broodje knakworst al een feest of een bakje vanille-ijs als toetje. Het gaat niet om het spectaculaire (dat is echt puur wat ik tof vind om te doen – als je dat voorbij ziet komen. Kinderen boeit dat niks en is simpel meestal zelfs meer gewaardeerd, is mijn ervaring). Als de kinderen mij om iets vragen (mama zullen we een taart bakken?) dan stel ik meestal voor om een taart te bedenken die we dan op toetjesdag bakken. Als ik een leuke lunch zie, dan schrijf ik die op voor woensdag. Als ik geen inspiratie heb, dan doe ik iets simpels.

Het doel is om ontspannen en gezellig samen aan tafel te zitten. Dat doel is het belangrijkst, de rest is bijzaak. Als dat doel ontbreekt – kan het niet. Dan kun je beter stoppen en een broodje pindakaas pakken 😉

Kijk hier wat voorbeelden, ik post ze om Instagram

Woensdagmiddag: scones, soep, bagels met zalm, pannenkoeken met bananen.

Vrijdag borrelplankje: kaasplankje, advocaat met slagroom. En die nachos met guacamole staan nog niet op de foto 😉

Toetjesdag: Macadamia cheesecake, Paas cheesecake, marshmallowcake.

Zondagontbijt: wentelteefjes, cinnamon buns, en deze ochtend eten we een ontbijtpizza – die foto moet nog gecreëerd worden 😉

Heel veel liefs, en een fijne dag 🙂

Sharon

Tags in het bericht
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *