Gratis download: mijn menuplanning bij 2 daagjes verblijf in duurzaam wikkelhuis van Stayokay

Afgelopen week mochten we in een Wikkelhuisje verblijven van Stayokay in Dordrecht (bij de Biesbosch!). Echt té leuk, die huisjes. Ook al is het een tiny house, ik en mijn gezin (man, drie kinderen) hebben ons heel goed vermaakt en het was ruim genoeg 🙂 De wikkelhuisjes zijn duurzame huisjes gemaakt van gerecycled karton. Tof om zo’n leuk project van dichtbij te bewonderen! (hier zie je ons Wikkelhuisje in de avond, terwijl ik een boek over bevers in de Biesbosch las, uhu. Oh, en wijn.)

Ik was nog nooit van mijn leven in de Biesbosch geweest, of in Dordrecht, dus direct de ultieme kans om te ontdekken 🙂 Wat een prachtige stad (daar moeten we terug!) en wat een heerlijke natuur (met hele interessante historie, ik houd er wel van).

Zoals jullie weten houd ik van gepland eten. Nu krijg je van Stayokay ontbijt wanneer je in het hostel of Wikkelhuis verblijft, dus dat was al geregeld. We hebben buiten de deur geluncht in Dordrecht (hier en hier).  En dan het avondeten. Met een drukke dag eet ik liever in het huisje, zodat de kinderen daar nog even kunnen ontladen. Ik had dus van tevoren boodschappen gehaald, want het laatste waar ik mee bezig wil zijn is wat we gaan eten die dag, en dan de boodschappen nog moeten doen. Liever niet!

Ik had dus een menu gemaakt. We verbleven 2 dagen in het Wikkelhuis waar ik lekker heb gekookt. De derde dag aten we weer thuis, maar omdat het fijn is om bij thuiskomst gewoon even uit te pakken, te wassen en neer te ploffen, vind ik het fijn alvast een maaltijd klaar te hebben staan, zowel de planning als de boodschappen.

Rust kun je gedeeltelijk creëren, namelijk 😉

Ik heb een gratis download gemaakt van mijn menu. Met boodschappenlijstje en vervangingstips.

Stayokay Wikkelhuis menu (klik hier)

Geniet ervan!

O! Wat we gedaan hebben?

Op dag 1 zijn we voor het inchecken bij Villa Augustus taart gaan eten, koffie gedronken, in de speeltuin gespeeld en door de prachtige tuin gelopen. Daarna ingecheckt, ons wikkelhuis bewonderd en daar omheen gespeeld, ontdekt en even in de speeltuin van Stayokay rondgehangen. Vervolgens diner dag 1 (zie hier), kinderen op bed, en genieten van de rust. Als je Deet meeneemt kun je langer genieten 😉

Op dag 2 hebben we eerst ontbeten bij Stayokay in het restaurant. Vervolgens op pad met een tas fruit (voor snack) naar het Biesbosch Museumeiland. Eerst rondgelopen en daarna een rondvaart gemaakt. Kinderen vonden beiden fantastisch, wij ook! Voor mijn zoon (4) was dit het hoogtepunt. Vervolgens geluncht bij Nobels Brood (zo’n plek dat je in je eigen woonplaats wilt hebben, althans, ik) en daarna via de haven (water overal) naar Huis van Gijn. Daar was er spelletjesmiddag en leerden onze kinderen dienstknechtje te zijn. Dit was het hoogtepunt voor mijn dochter (6). Als gevolg heb ik het diner gekookt in het wikkelhuis en stond mevrouw (6) erop de afwas te leren doen. Onze kinderen hebben dat nog nooit gedaan (huh, wist je dat toen mama klein was… blabla), dus het was een beleving op zich.

De volgende ochtend weer lekker ontbeten, nog even een koffie gedaan in wederom Villa Augustus en daarna een lunch bij Shirestal Griendheuvel theetuin. Vele soorten muntthee voor de liefhebber. Het was toen tijd om naar huis te gaan, uit te pakken, wassen, etc. En, de maaltijd stond al gepland en dat was écht ideaal 🙂

Tot de volgende reis!

Join the Conversation

6 Comments

 1. says: Ingrid

  Hoi!

  Superleuk om te lezen dat je zo’n heerlijke vakantie hebt gehad. Bij het lezen van de menu’s vraag ik me alleen af of jij gezegend bent met kinderen die vrijwel alles eten want ik denk dat 80% van wat er op jouw lijstje staat mijn kids niet lusten of de één wel maar de ander weer niet. Hoe los je dat op als je kinderen moeilijke eters zijn? Ik denk dat mijn aversie voor alles wat met koken te maken heeft grotendeels daarmee te maken heeft, ze lusten bijna niks en er is bijna niets wat ze allebei lusten. Ik vind dat zo frustrerend, zeker als ik eens wat nieuws wil proberen “mam wat is DAT? Dat ga ik echt niet eten hoor”. Alles geprobeerd van alleen proeven tot beloningssystemen, ze lusten alleen een paar standaard dingen en altijd moppert er wel iemand aan tafel “dat lust ik niet”
  Ik wordt er vaak chagrijnig van en heb inmiddels echt een afkeer tegen het verzinnen en maken van de avondmaaltijd.
  Heb je tips misschien?
  Groetjes!

  1. says: sharon

   Hey!

   Lastig is dat he 🙂 Ik heb zeker geen makkelijke eters, al eten ze nu wel steeds beter. Ik zet gewoon op tafel wat ik op tafel wil neerzetten en ik negeer gemopper, en als het me te dramatisch is vertel ik dat ze het niet lekker mogen vinden, maar dat het zeuren klaar is. Ze mogen ook niet zeggen dat het vies is, omdat ze weten dat ik dat niet leuk vind. Een keertje iets zeggen is prima, wanneer het zeuren wordt mogen ze stoppen.

   Mijn standaard reactie op protest is: oh, ok! (ik vind het niet lekker: oh ok! Ik wil het niet: oh ok! Ik ga het niet eten: oh ok!)

   Natuurlijk vind ik het wel eens frustrerend, maar merk ook dat hoe meer ik het los heb gelaten, die frustratie weg is gegaan. Mijn focus is dat de maaltijdmomenten gezellig zijn en dat is op die manier gelukt. En nu ze wat ouder worden lusten ze steeds meer wel.

   En zo voelt het nu toch een beetje of de aanhouder wint 😀

   Ligt natuurlijk ook een beetje aan de leeftijd.

   De maaltijden uit de planner eten ze verrassend goed tegenwoordig 🙂

   Persoonlijk denk ik dat de combi frustratie/chagrijnig zijn en proberen ze allemaal tevreden te maken een combi is met een spiraal waar je niet uitkomt. Dat merkte ik in elk geval bij mezelf zo.

   Het heeft me geholpen niet zo onder de indruk te zijn van de protesten 😉

   Ik hoop dat je er iets aan hebt! Mag altijd tips vragen 🙂 xx

   1. says: I. de Jong

    Dank je wel voor je reactie! Ik denk dat ik een combi ga proberen van een paar dagen iets waarvan ik weet dat ze het wel lusten en een dag of twee iets nieuws proberen, eten ze niet dan is dat jammer, volgende keer beter.

    Fijn om te horen dat er nog hoop is wat betreft de toekomst haha,ik was zelf ook een hele moeilijke eter vroeger dus het voelt soms als karma maar bij mij is het ook goed gekomen 🙂

    Bedankt en fijn weekend nog!

    Groetjes Ingrid

    1. says: sharon

     Dankjewel <3 En precies, houd moed, houd hoop 🙂 Af en toe lekker laten gaan. En af en toe lekker verwennen met een maaltijd waar jullie allemaal van genieten. En dan lekker ontspannen 😉 xxx

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *