Hygiëne in de keuken voor de kleine koks

Hygiëne in de keuken is belangrijk, en als je dit direct meeneemt elke les, dan zullen je kinderen dit normaal en vanzelfsprekend vinden, en dat is nu net de bedoeling.

Klik hier als je graag alle tips wilt bekijken voor koken en bakken met kinderen, op de pagina van VoedZo Kleine Koks.

Dit is nog een kleine voorbereiding voor de kleine koks – voor ouders, om hun kinderen te leren koken.

Neem een keertje uitgebreider de tijd om de hygiëneregels te bespreken met je kinderen, voordat je in de echte kooklessen duikt. Weten je kinderen al veel, gebruik het dan als korte reminder. Weten ze het nog niet, oefen ze dan goed.

Herhaal ze kort voor elke les.

  • Voor het koken: handen wassen met zeep! Veel kinderen denken dat handen wassen betekent dat je je handen onder een stromende straal water houdt. Laat zien dat handen wassen met zeep meer is dan dat – en dat het belangrijk is om je handen goed te wassen voordat je begint met koken. Laat het zien en beschrijf wat je doet: handen natmaken, zeep pakken, goed soppen, goed afspoelen (stop tussendoor, wanneer er nog zeep op zit, een keer en laat je kinderen beoordelen of het schoon is). Laat je kinderen volgen.
  • Tijdens het koken raak je met je schonen handen niet aan: de grond, huisdieren, je neus, je haar, snot, geen handen in je mond, en wat je nog meer kunt bedenken.
  • Meiden: haren in elastiekje.

Zo, nu kunnen we beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *