
Ik maakte voor ons zondagochtendontbijtje American pancakes met aardbeien en gebakken banaan. Het voordeel van elke dag heeeeeel vroeg wakker zijn, is dat je gerust tijd hebt om uitgebreid pannenkoeken te bakken. Aardbeien zijn weer lekker in het seizoen en goed verkrijgbaar – gebakken banaan is mijn all time favorite op pannenkoeken in de ochtend (alleen in de ochtend eet ik zoetig, voor lunch of diner heb ik daar geen zin meer in. Ik maakte dit recept x 2, omdat we drie volwassenen en 3 kindjes hadden, en dan hadden we ook nog wat over. Je bakt er ongeveer 8-10 uit 1 portie, afhankelijk van de grootte.
Dit heb je nodig
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 el bakpoeder
- 300 ml melk
- 1 ei
- snuf zout
- 2 bananen, in plakjes
- 500 gram aardbeien, ontkroond, in stukjes (dit kunnen kinderen heel goed)
- olie of boter (ik bak American pancakes het liefst in zonnebloemolie, werkt voor mij het beste, met de mooiste pannenkoeken, maar je kunt het bakken in wat je wil)
Zo maak je het
- Meng het meel en de bakpoeder. Voeg beetje bij beetje de melk toe en vervolgens het ei en zout. Bak de pannenkoeken aan twee kanten goudbruin zoals gewoonlijk. Houd de pannenkoeken klein en bak op middelhoog vuur.
- Bak de plakjes bananen in een heel klein beetje olie. Blijf erbij staan en draai ze op tijd om.
- Serveer de pannenkoeken met de gebakken banaan en aardbei. Eventueel met honing, ahornsiroop, stroop of suiker.
Volgens mijn dochter zouden ze lekkerder zijn met slagroom, en dat is waarschijnlijk zo. Maar het is niet elke dag slagroomdag 😉