Yoghurttoetjes met mango en boterkoek

Zaterdag is bij ons toetjesdag. Dan bedenken we een toetje, soms ik, soms de kinderen, en dit is mijn creatieve uitspatting. Ik vind dit leuk, ik houd ervan. Van mij mag het dan ook spectaculair. (voor de kinderen hoeft dat overigens niet, vla met slagroom is voor hen al genoeg). We maken er iets leuks en gezelligs van en het is dan ook een traditie waar de kinderen de hele week naar uitkijken. Soms hebben de kinderen doordeweeks ergens zin in, en dan bedenken we samen of we het voor toetjesdag kunnen inplannen.

Direct is dat een goede gewoonte. Als je ergens zin in hebt in iets lekkers, hoef je het niet per direct te eten. Het is een gezonde gewoonte om het even uit te stellen, en als de zin blijft, kun je datgeen inplannen. Zo voorkom je dat je jezelf elke dag per ongeluk terug vindt met koekjes, chocolade en taart in je hand. Het is een tool dat je helpt maat te houden.

Ik maak het in 4-5 weckpotjes.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram mango, ontdooid (of vers) in blokjes
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl vanillepoeder of vanille essence
  • 200 gram boterkoek, in kleine blokjes

Zo maak je het:

Meng de yoghurt met de poedersuiker en vanille. Pureer de mango. Vul de weckpotjes met de yoghurt. Doe vervolgens de mango erop en roer een beetje, maar meng het niet helemaal. Garneer met de blokjes boterkoek. Serveer!

 

 

Tags in het bericht
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *