Rabarber kruimeltoetje

Rabarber kruimeltoetje
5 juni 2018 sharon

Na de populaire rabarber crumble met banaan en deze rabarber crumble werd het tijd voor een nieuwe, vond ik. Met de naam rabarber kruimel toetje, bij gebrek aan inspiratie. Lekker, nog net in het seizoen, nog even snel maken dus 🙂 Ik heb momenteel geen keukenmachine en deze kan dus zonder. Sneller en minder afwas, dus. Ik maakte dit voor toetjesdag!

Dit heb je nodig

  • 500 gram rabarber, in reepjes
  • 500 gram aardbeien, in stukjes, zonder groen
  • 1 el suiker
  • 1 el bloem

en ook

  • 150 gram bloem of speltbloem
  • 100 gram roomboter, in blokjes
  • 75 gram suiker (of welke vervanging dan ook)
  • snuf zout

Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een ovenschaal. Meng de rabarber met de aardbeien, suiker en bloem. Verdeel over de ovenschaal. Kneed de ingrediënten voor het kruimeldeeg en verdeel over de ovenschaal. Zet 60 minuten in de oven. Serveer gewoon zo, met slagroom, kokosslagroom, vanillevla, vanille-ijs, of allemaal.

Liefs 🙂

Comments (2)

  1. Judith 2 weken geleden

    Zooooo lekker! Bedankt…. <3

    • Auteur
      sharon 2 weken geleden

      Graag gedaan 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*