Ik was afgelopen vrijdag jarig en ik mocht eens echt bedenken waar ík zin in had. Dat deed ik, en ik koos voor deze brownie. Al meerdere keren gemaakt, en oh zo lekker. Uiteraard niet voor diner, maar als traktatie voor je verjaardag zeker wel 😉
Dit heb je nodig
- 275 gram pure chocolade
- 175 gram boter
- 250 gram suiker
- 4 eieren
- 2 el ahornsiroop
- 1 tl vanille extract
- 100 gram bloem
- 30 gram cacaopoeder
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 75 gram gehakte pure chocolade
Om erbij te serveren:
- Vanille-ijs
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm van 22 cm in. Smelt in een pannetje de boter en chocolade (de 275 gram) op laag vuur. Roer af en toe. Haal de pan van het vuur en meng met de suiker. Klop de ahornsiroop, vanille en eieren er doorheen. Roer met een spatel de bakpoeder, zout, cacaopoeder en bloem er doorheen. Voeg als laatste de gehakte chocolade toe. Doe het beslag in de springvorm en zet het 45 minuten in de oven. Laat goed afkoelen. Je kunt ‘m warm of koud serveren, met het vanille-ijs.
Comments (6)
Dat klinkt heerlijk! Best wel machtig zeker? Kleine puntjes snijden dus. Heb jij er nog een topping op?
- Auteur
Haha ja tis een goeie brownie 😉 Geen toppinng, hij is lekker krokant van boven. Echt de beste die ik gemaakt heb <3
Afgelopen vrijdag was ik ook jarig wat toevallig?. Ga het recept snel een keer maken.
- Auteur
Nog gefeliciteerd! 🙂
Gefeliciteerd nog en een vraagje: vanaf hoeveel procent cacao gaat dat werken met die pure chocolade?
- Auteur
Hai Margreet, dankjewel! Het maakt niet uit welke 🙂