Ik deed ook mee aan de Paaschallenge

Ik deed ook mee aan de Paaschallenge
8 april 2019 sharon

Henrike schreef een Paaschallenge, heb je ‘m al gezien? Heb je er al bewust bij stilgestaan? Ik nam de gelegenheid om ook voor mezelf weer even bewust te bedenken wat ik wil. Vroeger kon je nog eens een keertje een nieuwe smaak proeven en dat was dan heel bijzonder. Als je houdt van nieuwe dingen proberen (zoals ik), dan merk je dat het tegenwoordig wel heel erg veel proberen is geworden. Een wereld van overvloed. En, als chocoladeliefhebber, hoe ga je daarmee om?

Handig dus, die Paaschallenge. Even een moment in rust bedenken wat ik wil. Wist je trouwens dat ‘in rust’ een essentieel onderdeel is voor mij? Als ik naar de winkel ren en pardoes paaseitjes tegenkom en dan een beslissing kan nemen, terwijl ik een gesprek met mijn kind houdt en mijn boodschappen probeer te verzamelen, dan ben ik veelal te afgeleid en kies ik soms iets waar ik eigenlijk helemaal geen behoefte aan heb (als ik er echt over na zou denken).

Goed, punt 1: wanneer eet ik paaseitjes? Ik heb ze in opwelling gekocht toen ze in de winkel kwamen. Daar zie je dat impulsieve terug. Toen de vastentijd begon besloot ik ze niet meer te kopen tot Pasen. Met uitzondering van de verjaardag van mijn dochter (zie foto blog), want zij wilde graag de taart versieren met paaseitjes. Verder: alleen met Pasen. En dan gewoon een zakje.

Punt 2: Wat vind ik echt lekker? Witte eitjes met vulling (praline, koffie) of melk met vulling. Vooral: ROMIG!!! Dat is denk ik het sleutelwoord voor mij. Ik vind alleen bepaalde vullingen lekker, daar zal ik jullie niet mee vervelen, maar voor mezelf goed om te weten.

Punt 3: Kwaliteit. Ik haal ze meestal wel gewoon in de supermarkt. Wat voor mij enorm helpt om die smaakpapillen en behoefte echt even vol te laten genieten, is om bewust te zitten en ze rustig op te eten en ervan te genieten. Niet hap-slik-weg achter de laptop/tv/telefoon/social, omdat je dan zelf niet eens kan herinneren of je ze gegeten had, waardoor je automatisch meer wil pakken.

Heb jij de challenge al gedaan?
Wat ontdekte je?

Comments (2)

 1. alain 5 jaar geleden

  Hoi Sharon,
  Ik heb uit principe geen eitjes gekocht maar kon een pak schuimpjes niet laten liggen.

  Mijn principe is gericht tegen mijn supermarkt die sinds eind januari 10+ vierkante meter bij binnenkomst heeft gereserveerd voor talloze kartonnen schappen met bizar veel verschillende soorten chocolade eitjes en in mijn ogen op deze wijze het complete paasfeest degraderen tot het eten van chocolade.

  NB. Ik geloof niet in de wederopstanding van ome Jezus maar wel in zijn leven 2000+ jaren geleden.

  groetjes en een fijne paasdagen gewenst
  Alain

  Ps. Omdat ik begin vorig jaar plots moest verhuizen, heb ik letterlijk gister pas mijn afslank-journaal gevonden en zal daar binnenkort dus een start mee gaan maken.

  • Auteur
   sharon 5 jaar geleden

   Heb je genoten van de schuimpjes? ­čśÇ Ben benieuwd hoe de Slank Journal je gaat helpen, liefs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*