Paaschallenge: welke paaseitjes vind je nou echt lekker?

Paaschallenge: welke paaseitjes vind je nou echt lekker?
6 april 2019 Henrike

Pasen staat voor de deur. Sta jij ook versteld van alle smaken chocolade eitjes die er te krijgen zijn? Het lijken er elk jaar meer te worden. Volgens kok- en smaakexpert Pierre Wind is het logisch dat er steeds meer gekke smaken komen. Men staat er open voor, we willen minder suiker en zijn op zoek naar iets nieuws. Maar het stelt ons ook voor een dilemma. Welke neem jij mee, hoeveel ga je er proeven? Heb jij ook als je voor het rek staat dat je het echt niet meer weet, overvallen door keuzestress?

Ik heb tips verzameld om een goede keuze te maken, zonder dat je blijft hangen in het bekende.

Allereerst, beslis vanaf wanneer je paaseitjes wilt eten en hoeveel je er wilt eten. Vanaf wanneer kun je er van genieten? Vraag je af: wat heb ik nodig om ook in het paasweekend te genieten van een paaseitje? Wanneer eet ik ze? Maak keuzes, want ze worden je overal aangeboden, maar het is niet waar je altijd behoefte aan hebt. Ook zijn het vaak niet de lekkerste eitjes. Dus vraag je af waar heb ik echt behoefte aan? Wil ik dit of doe ik pak ik hem uit gewoonte?

Ook belangrijk: Ken je smaak en weet wat je echt lekker vindt. Houd je van hartig, van zout, van zoet, scherp, nootachtig of fruitig? Welke soort chocolade vind je het lekkerst, puur, melk, romig of wit? Als je dit scherp hebt, dan is de vraag: hoe moet het dan gecombineerd worden? Ik vind puur met zout en honing heerlijk, maar melk met hele noten ook. Is het een praline, dan geef ik de voorkeur aan puur. Waarom? Als de vulling zoet is, wil ik er een niet te volle, romige, zoete chocolade naast. Is de vulling niet heel zoet dan vind ik romigere chocolade lekkerder. Zoek uit hoe dit voor je werkt.

Als laatste: weet wat je wilt. Ga je naar een chocolatier, dan kun je vaak even proeven, schroom niet en vraag er naar. Daar hebben ze kwaliteit. Als je goede chocolade eet, eet je er minder van. Je smaak en behoefte worden sneller bevredigd. Goedkope chocolade is samengesteld om je meer te laten eten, het verzadigt je niet.

Ik daag je uit om de komende weken alleen de allerlekkerste chocolade te eten, zodat je kunt genieten zonder spijt.

Neem jij de challenge aan?

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*