No-bake banoffee cheesecake

No-bake banoffee cheesecake
28 oktober 2016 sharon
In recept

Toen ik een aantal maanden in Engeland woonde (alweer een eeuw geleden ofzo) ontmoette ik mijn eerste banoffee pie. It was amazing. Karamel ontmoet banaan in een taart, dat kan alleen maar geweldig zijn, toch? Afgelopen zondag maakte ik deze raw cheesecake en het was heerlijk. Misschien niet belachelijk gezond, maar wel zonder bewerkte ingrediënten! Mijn zoon lag heerlijk te slapen – dus een echt goede foto maken was iets ingewikkeld 🙂

Dit heb je nodig

Voor de bodem:

  • 150 gram Medjoul dadels (ontpit)
  • 75 gram witte amandelen
  • 75 gram pecan noten

Voor de vulling:

  • 200 gram cashewnoten (of cashewpasta of zonnebloempitten/pasta)
  • 100 gram kokosolie, gesmolten
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 el honing
  • 1 el citroensap
  • 3 rijpe bananen, in stukjes gesneden
  • 10 Medjoul dadels, in kleine stukjes gesneden

Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe de gratis VoedZo challenge!

Zo maak je het

Neem een springvorm van 18 cm en bekleed deze met bakpapier. Doe de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en laat deze draaien tot het een mooi geheel is. Doe de bodem in de vorm en druk deze aan zodat deze gelijkmatig verdeeld is. Zet deze in de koelkast terwijl je de topping maakt. Was je keukenmachine en doe de cashewnoten in de keukenmachine. Zet deze aan en laat ‘m draaien tot het pasta is. Voeg de kokosolie, kokosmelk, honing en citroensap toe en draai tot één geheel. Verdeel de roomlaag over de bodem. Verdeel de banaanstukjes en dadelstukjes over de taart, zodat ze in de taart zakken. Laat de taart een aantal uur opstijven in koelkast of vriezer. In de koelkast blijft het een beetje zacht, maar wel snijbaar en eetbaar. In de vriezer wordt ‘ie helemaal stijf en kan ‘ie een beetje hard zijn. Haal de taart van voor het snijden 5-10 minuten eerder uit de vriezer, zodat het iets zachter kan worden. In de vriezer is de taart een stuk langer houdbaar, in de koelkast ongeveer 3-4 dagen.


Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe de gratis VoedZo challenge!

Comments (4)

  1. Hilly 8 jaar geleden

    Als je het over kokosmelk hebt, bedoel je dan een blikje of een literpak, het één is dikker en calorierijker als het andere.

    • Auteur
      sharon 8 jaar geleden

      Hai! Zowel in blikjes als pakken verschilt het, ik had in dit geval eentje uit blik, maar het gaat er vooral om dat het geen ‘magere’ variant is 🙂 Succes!

  2. Marina 8 jaar geleden

    klinkt lekker! is het de bedoeling de noten te weken van te voren?

    • Auteur
      sharon 8 jaar geleden

      Hai Marina!
      Nee dat hoeft niet. Als je de keukenmachine even laat draaien, wordt het cashewpasta. Dat is perfect 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*