Chocoladelaagjestaart met aardbeien

Op de dag dat mijn dochter 4 werd, wilde ze graag nog een taart. Haar feestje hadden we 1,5 week ervoor gevierd met een heuse barbie prinsessentaart, maar ze wilde graag op de echte dag nog een taart, speciaal voor haar. Met aardbeien, want dat is haar favoriete eten. Overigens eet ze het liefst de aardbeien eraf en laat ze de taart staan, zo is ze 😉

In opdracht van de jarige job

Ik had wel zin om een taart te maken. Ze wees een taart in een boekje aan en die moest ik namaken, dus dat deed ik. Gelukkig ging het in één keer goed en was ‘ie erg lekker, haha! In de toekomst hoop ik nog andere varianten te bedenken, vooral wat betreft de vulling. Ik weet dat er veel moeders meelezen met kinderen met een koemelkallergie, dus ik hoop daar nog eens op terug te komen!

Dit heb je nodig

Voor de taart:
6 eieren
200 gram honing (of een andere vloeibare zoetmaker)
150 gram druivenpitolie (of een andere vloeibare olie zoals milde olijfolie of rijstolie)
100 gram kokosmeel
75 gram cacao
2 tl vanillepoeder (van een vanillestokje)
1 tl wijnsteenbakpoeder

Voor de roomkaaslagen:
400 ml slagroom
1000 gram roomkaas
3 el honing

Voor de bovenkant:
500 gram aardbeien (of ander fruit)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden. Gebruik een springvorm van 24 cm, bekleed deze met bakpapier en vet goed in. Klop de eieren romig met een mixer. Voeg de honing en druivenpitolie toe en mix het weer tot een luchtig geheel. Voeg de kokosmeel, wijnsteenbakpoeder, cacao en vanille toe. Verdeel het beslag in drieën. Verdeel 1 portie over de springvorm en zet het 15 minuten in de oven. Laat goed afkoelen en bak zo de andere twee lagen. Klop voor de roomkaasvulling de slagroom stijf. Klop vervolgens de roomkaas en honing mee. Proef even of je de vulling zo zoet genoeg vindt, voeg eventueel wat honing toe. Maak de taart met de afgekoelde bodems. Smeer een laag in met roomkaas en leg de nieuwe cakelaag er bovenop. Zorg dat je de randen van de taart goed insmeert, anders komen de laagjes er niet goed uit (zie foto van de taart, ik deed het nog niet perfect). Herhaal dit en smeer ook de bovenkant in met roomkaas. Leg hier de aardbeien of ander fruit op. Laat de taart minstens een aantal uur opstijven en dek met folie af, anders droogt de roomkaas uit en dat ziet er gek uit. Snijd in stukken en serveer.

 

Tags from the story
, , , , ,
Join the Conversation

10 Comments

 1. says: Olli

  Hoi Sharon,

  Nog van harte ?

  Vraagje, waarvan zou je de roomkazen ook kunnen maken? Mijn oudste dochter is nl allergisch voor koemelk en soja, maar het ziet er zo geweldig uit…

  Dank alvast.

  Groetjes

  1. says: sharon

   Dankjewel! Helaas weet ik dat nog niet zo, dit was mijn simpele oplossing, maar ik ben nog op zoek naar een goede koemelkvrije zodat meer mensen de taart kunnen maken, wordt vervolgd!

   1. says: JoukeJouke

    Hoi,
    De roomkaas vervang ik zelf wel eens met de kokosyoghurt uit de winkel. Alleen is deze erg duur (klein bakje 6 euro) en de smaak is natuurlijk ook een klein beetje anders.

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *