Je kunt leren om niet elke keer iets mee te pikken uit je voorraadkast

De afgelopen week stond er een bord met Tony Chocolonely in mijn voorraadkast. Vanwege de weekfocus in mijn Slank Journal (mijn journal om een slanke levensstijl te creëren en ondersteunen). Open en bloot, in stukjes, op een bord. Ik had nog liever het aanrecht gekozen of een nog meer in-de-weg locatie, maar dat wilde ik de rest van mijn gezin niet aan doen.

We zijn geneigd te denken dat als je niet geboren bent met een gezonde relatie met hele lekkere dingen, je gewoon pech hebt. Dat als je niet toevallig de gave hebt om 1 stukje chocolade te pakken en de rest terug te leggen, 1 koekje en de rest weer terug, en eigenlijk helemaal niet zo met die chocolade en koekjes bezig bent, dat dat dan gewoon is hoe het is. Dat het is wie je bent.

Dat je iemand bent die dat gewoon niet kan.

En weet je, dat is echt onzin. Iedereen kan het leren.

Toen ik mijn Tony Chocolonely in stukjes brak, merkte ik al een drang om één stukje in mijn mond te stoppen. Gewoon omdat ik neig dingen ‘even te proeven’. Niks heftigs. Behalve als je de hele dag door ongemerkt ‘even wat proeft’. Of dat ‘even wat proeven’ omslaat in ‘de hele reep proeven’.

Telkens als ik iets uit de kast moest pakken, zag ik mijn mooie bord vol chocolade liggen. De ene keer zie je het amper, de andere keer merk je dat die hand automatisch ‘even een stukje’ wil pakken. Die je dan vervolgens half kauwend zonder bij stil te staan weg werkt terwijl je het aanrecht afneemt en de vaatwasser inruimt.

Deze dingen zie je extra met zo’n experimentje. Ik heb ‘m prima volstaan, en het was leuk.

Mijn volgende weekfocus voor Slank Journal wordt: 1 stukje eten en dan terug leggen.

Want dat kun je ook leren. En doet het te oefenen, zie je meer over je eigen gedrag. Daarom hou ik zo van Slank Journal 😀

Goed nieuws: op veler verzoek start er maandag 5 maart weer een Sugar Coach. Last van suikercravings – en wil je er vanaf? Meld je dan aan. Als je al een Slank Journal hebt, kun je het programma zo aanschaffen. Als je nog geen Journal hebt, bestel die dan zeker mee – je hebt ‘m echt nodig! Schrijf je hier in.

Zoek je trouwens bagels met zalm lunchinspiratie – kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *