SOUP it! Gepureerde groentesoepen vol vitaminen

SOUP it! Gepureerde groentesoepen vol vitaminen
31 januari 2019 sharon

Al jaren doe ik niet meer aan groene smoothies (lees hier), maar het idee heeft me altijd aangesproken. Een makkelijke manier om je groenten aan te vullen. Je kunt in dat artikel lezen dat ik groene smoothies geen goede oplossing vind die bij mij past, maar wat is dan wel de oplossing?

En niet alleen voor mij, maar ook voor mijn kinderen en man. Ik vind het fijn, zeker als moeder, dat we onze portie groenten allemaal binnenkrijgen. Een beetje immuunsysteem bouwen, tussen alle snottebellen door. Maar ook die gezonde gewoonten die ik graag meegeef aan mijn kinderen. Dat ze de groenten kennen, weten hoe ze smaken, en ze durven te eten. En, ze nog lekker vinden ook.

Vandaag deel ik dus wat wij al jaren doen en het werkt. Gepureerde groentesoepen met fantastische smaakcombinaties als aanvulling op de maaltijden. Die soepen kunnen als tussendoortje, als 4uurtje, als voorgerecht, als lunch (met een broodje erbij ofzo). Ik houd ze expres simpel en gepureerd. Ik werk Ć©cht met alleen groenten, wat kruiden en water. Een kleine extra smaakmaker (een scheutje room, kokosmelk, pesto) en dat is het. Zodat het geen maaltijd wordt, maar gewoon een simpel extraatje blijft.

Met de juiste tools, trucs en goede planning zijn de soepen heel simpel te maken. Je leeft met de seizoenen mee en volgt de groenten die op dat moment goed verkrijgbaar zijn. Zo blijft het ook lekker budget šŸ™‚

Om dit te delen heb ik de SOUP it challenge geschreven. In deze challenge geef ik 4 weken lang recepten, tips, trucs en ondersteuning bij het aanleren van zo’n nieuwe gezonde gewoonte. De recepten zijn voor iedereen toegankelijk (ook vegetariĆ«rs, vegans, lactosevrije, zuivelvrije en glutenvrije eters). Je kunt je hier aanmelden! We beginnen maandag šŸ™‚

YES! Ik meld me aan!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*