Leren afslanken is een beetje zoals leren lopen

Ze loopt! Mijn dochter van bijna 1,5 jaar loopt! Sinds vandaag 🙂 En waarom ik dit deel, ga ik je écht vertellen, dus blijf er even bij.

Mijn andere twee kinderen liepen beiden voor een jaar. Dat had ik automatisch ook verwacht bij deze jongedame, maar nee. Mijn jongste houdt niet van wiebelen, niet van vallen, niet van controle verliezen. Leren lopen is dan niet je ding. En mensen die je proberen te trainen ook niet, want daar prik je zo doorheen, zelfs als baby.

Wil je me beter leren kennen? Volg me op Instagram! Ik post tips over gezond gezinsleven, eten en lifestyle.

Wil je alle blogs langs zien komen doordeweeks? Volg me op Facebook! Let wel op dat je je notificaties aanzet, anders mis je alsnog het meeste 😉

Ik heb het proces vol interesse gevolgd. Duidelijk, als je geen hulp wilt van anderen, dan duurt het langer om te leren lopen. Als je niet van wiebelen en vallen houdt, ook. Als het je eigenlijk niet eens bijzonder boeit, dan duurt het ook langer om te lopen.

Feit is: we weten dat ze gaat lopen. Niemand twijfelt daar aan. Omdat ze ouder en sterker is, begon ze vandaag met lopen en ze is niet meer gestopt. Ze kan niet gewoon een paar stapjes, ze kan zelfs naar en door de supermarkt lopen (dat hebben we gedaan).

Terwijl ik keek naar haar triomfantelijke gezichtje besefte ik me dat dit gewoon haar proces is. Haar proces, haar groei, haar ontwikkeling, helemaal uniek voor haar. Haar karakter vormt het, de ervaring vormt het, haar voorkeur vormt het. Maar hoe dat ook precies zit, we wéten dat ze ging lopen.

Onze gezonde eetgewoonten

En zo is het precies met ons en onze gezonde eetgewoonten.

We hebben allemaal ons verleden. We hebben onze worstelingen. We hebben onze voorkeuren. We hebben onze overwinningen. We hebben ons eigen karakter. Ieder heeft een eigen proces. Ieder doet het op zijn eigen manier. Er zijn geen twee processen gelijk.

Wat je nodig hebt zijn

– de juiste informatie over gezond eten en een gezond gewicht

– de juiste houding in het leerproces voor een blijvend slank lichaam

Precies daarom heb ik Slank Journal geschreven.

Dan heb je die juiste info en de juiste mindset.

Dat combineren we met jouw proces.

Sommige dingen zul je al weten. Sommige dingen weet je, maar doe je niet. Sommige dingen weet je niet. Sommige dingen vind je ontzettend moeilijk.

Feit is: de één leert sneller, de ander minder snel. De één wil alles zelf doen, de ander doet het met een groep mensen om zich heen. De één gaat vol overgave ermee aan de slag en de ander doet het mondjesmaat. De één heeft nu eenmaal grotere obstakels dan de ander. De één kost het daadwerkelijk meer moeite om slank te leren eten. Het is niet even makkelijk voor iedereen.

Maar, het eindresultaat is wel beschikbaar voor iedereen. Een slank lichaam, een slanke levensstijl, met gezonde voeding, en ook normaal. Zonder moeite, in vrijheid.

We kennen allemaal mensen die het weinig moeite kost, en mensen die denken dat het iets is waar ze niet mee geboren zijn.

Gelukkig is dat onzin.

Het is misschien moeilijker voor sommige mensen, maar een blijvend slank lichaam, met slanke eetgewoonten en een slanke levensstijl kan iedereen leren.

Net zoals leren lopen. De één doet het snel, de ander doet rustig aan. Dat mag ook gewoon. Dat is ok.

Jouw proces is zoals die van niemand anders.

Wees bemoedigd vandaag. Je hoeft niet ‘net zo goed’ te zijn als iemand anders.

Je mag gewoon jezelf zijn. Met je eigen race om te rennen.

Het is gewoon niet mooier!

Dit is mijn hart. Ik kan het niet mooier maken. Gezond eten en je prettige gewicht bereiken is soms gewoon een rommeltje. Troep. Blegh. Helemaal niet sexy!

En voor je het weet ben je jaren verder, op hetzelfde gewicht, of zwaarder.

We willen zo snel mogelijk resultaat. Maar misschien ben jij niet zo iemand die binnen een jaar kan lopen. Misschien ben jij zo’n voorzichtige sjonnie zoals mijn jongste dochter. Misschien zegt jouw karakter, ruuuuuustig. Of misschien ben je zoals mijn broertje, die met 9 maanden al kon lopen, en heb je alleen een uitstekende vinger nodig om vast te grijpen.

Wat het ook is voor je, pak het op. Werk eraan. Sta op na het vallen. En herhaal. Wil je niet vallen zoals mijn dochter? Dan houd je de tafel vast!

Er zijn zoveel manieren om dit te doen, passend bij wat jij nodig hebt en hoe het voor je werkt.

Laat het je inspireren, bemoedigen. Om niet op te geven, maar te blijven doorgaan en zeker te weten dat je het kunt.

Slank Journal start maandag 3 september weer!!!

Wil je dat ik je daar bij help? Ik doe het zo graag! Op maandag 3 september begint er weer een Slank Journal programma. Mijn afvalprogramma van 12 weken met een persoonlijke Journal die je invult. Een heel doeltreffende manier om dit keer écht met de juiste focus, mindset en info te beginnen, en dat uit te bouwen.

Doe zeker mee als je nu echt die beslissing wilt maken om ervoor te gaan. Gewoon omdat ik je die vrijheid ook gun.

En voel je vrij. Het hoeft niet. Een programma meedoen kost energie, dus laat het echt jouw tijd zijn om dat te doen.

Klik hier om je plekje te reserveren.

Liefs, Sharon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *