Kombucha, de natuurlijke probiotica

Ik houd van kombucha. Zoals sommigen van jullie weten heb ik 2 jaar in Amerika gewoond en daar dronk eigenlijk iedereen (van mijn vrienden) kombucha. Het was onderdeel van de lifestyle, ofzo. Ik vind het heerlijk, ik heb het jaren zelf gemaakt, ik heb recepten in mijn eigen kookboek staan. Maar kopen is ook wel erg gemakkelijk 😉 Tijdens mijn zwangerschap in Amerika had ik 4 cravings. Sinaasappels, Gouda kaas (ja, specifiek die), water met bubbels en de grootste van allen: kombucha.

Het is dus heel gezellig dat er in Nederland steeds meer kombucha te vinden is. In de Albert Heijn kun je de kombucha van Captain Kombucha kopen. Toen ik die mocht proeven, werd ik blij. Want. Kombucha is voor mij niet alleen kombucha, maar ook een smaak vol mooie herinneringen, picknicks in het mooie Californië, onderhandelen met mijn kinderen hoeveel ik mag, en hoeveel zij (‘mama, je moet delen’). Voor mij is het de smaak van een geweldig seizoen in mijn leven.

Gelukkig, dat niet alleen. Kombucha is gefermenteerde thee. Je kunt het vergelijken met waterkefir, maar een volledig andere oorsprong/cultuur en andere smaak. Kefir maak je met korrels, water, suiker en gedroogd fruit. Kombucha maak je met thee en suiker. Die suiker wordt opgegeten in het fermentatieproces. Vol goede bacteriën dus, een natuurlijke probiotica.

Mijn favoriete smaak is de gember. Die kun je bij mijn Appie niet kopen. Wel mijn tweede favoriet: de California Raspberry. De naam is toepasselijk genoeg.

Voor mij is dit iets speciaals, wanneer ik een keer geen water, thee of koffie drink!

Zie hier alle smaken van Captain Kombucha. En nog een tip, als je weleens bij Body&Fit besteld, daar verkopen ze het ook.

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *