We hebben al een weekje Kerstvakantie hier en deze week hebben we deze chocolade-pindakaas squares gemaakt. Helemaal niet vervelend. Gemakkelijk te maken met kinderen en ook niet zoveel werk. Overal waar ik roomboter heb gebruikt, kun je ook kokosolie gebruiken. Ik had geen zin in een kokosssmaak, dus ik koos voor roomboter. Uiteraard kun je voor de koekjes nemen wat ook maar volgens je wensen is. En pindakaas kan ook een notenpasta zijn. De variatie is weer reuze 😉
Dit heb je nodig
- Een vierkante schaal van 22cm bij 22 cm
Voor de koekjeslaag:
- 200 gram koekjes
- 75Â gram roomboter, gesmolten
Voor de pindakaaslaag:
- 4 volle el pindakaas (ongezouten)
- 2 volle el roomboter
- 2-3 el honing
Voor de chocoladelaag:
- 200 gram pure chocolade
- 2 volle el roomboter op kamertemperatuur (zo groot mogelijke scheppen dus)
- 1 tl vanillepoeder
Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Klik hier voor meer info.
Zo maak je het
Vet de schaal in en bekleed met bakpapier. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en voeg de gesmolten boter toe. Verdeel over de bodem van de schaal en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Zet even in de vriezer. Maak ondertussen de pindakaaslaag. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en verhit op laag vuur. Blijf roeren tot alles goed gemengd is. Verdeel over de koekbodem en zet terug in de vriezer. Ondertussen kun je de chocoladelaag maken en alles opruimen, je kunt namelijk pas de chocoladelaag erop doen wanneer de pindakaas hard is geworden. Smelt de boter en chocolade in een pannetje en roer de vanille er doorheen. Verdeel over de pindakaas en zet in de vriezer. Laat het minimaal een uur staan en snijd in blokken. Bewaar de squares in de vriezer.
Comments (4)
Die zien er goed uit! Ben helemaal niet zo’n fan (I know, weird) van chocolade en pindakaas.. maar je brengt me aan het twijfelen 😉
- Auteur
hahaha! 😉
Maar je moet dus eerst koekjes gaan bakken?
- Auteur
Hai Esther, bakken of kopen, dat ligt een beetje aan jou 😀 xx