Vandaag deel ik weer een gloednieuw weekmenu voor ons allen. Voor mij werkt dit eigenlijk heel fijn. Ik houd ervan flexibel te zijn en heb niet bijzonder veel zin om vooruit te plannen. Maar als ik denk ‘wat zullen we vandaag eten?’ dan kijk ik naar deze posts en kies ik de optie waar ik het meeste zin heb. Soms wijzig ik iets. En het gebeurt ook echt dat we iets anders eten soms. Maar het fijne is: het voelt of er altijd een plan is, ook wanneer ik geen energie heb om erover na te denken. Plus, omdat het hier staat uitgewerkt, kan mijn man ook prima koken als het zo uitkomt. Win, win, win, dus! Hoe is dat bij jullie?
De recepten zijn voor 4 personen, aanpassen naar eigen inzicht natuurlijk. Wij eten met z’n zessen, dus soms neem ik hier en daar wat meer. Plus, ze zijn een beetje op basis van de Lidl aanbiedingen – al was dat deze week vooral veel Sinterklaas en herfst en minder verse groenten enzo. Anyway, a happy week!
Budgetrecepten voor het begin van de week (vanaf maandag 17 oktober)
Macaroni met boerenkool en olijven
- 350 gram macaroni
- 400 gram boerenkool gesneden
- 400 gram gehakte tomaten uit blik
- 12 zwarte olijven in stukjes gesneden
- 1 hand verse basilicum grof gehakt
- 2 bollen mozzarella in stukken gescheurd
- 1 tl uipoeder
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
Gehaktschotel met bloemkool en aardappelpuree
- 1,2 kilo aardappelen, vast geschild en in stukjes
- 150 ml melk
- 250 gram rundergehakt
- 2 ui in ringen
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 450 gram bloemkoolroosjes kan ook diepvries
- 200 gram doperwten
- 400 gram gehakte tomaten uit blik
- 2 el tomatenpuree
- 1 handje verse basilicum fijngehakt
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
Vegetarisch? Neem vegagehakt of linzen.
Extra tip! Maak er een ovenschotel van door de groenten in een ovenschaal te doen en de aardappelpuree er bovenop te verdelen. Zet 20 minuten in een oven voorverwarm op 200 graden. Deze kun je ook van tevoren maken, of een dubbele portie en dan later eten!
Couscous met kerrie, kip en groenten
- 300 gram couscous
- 1 el olijfolie
- 300 gram kipfilet in blokjes
- 1 ui in ringen
- 4 teentjes knoflook
- 1 courgette in blokjes
- 450 gram verse spinazie
- 2 el kerriepoeder
- 1 blokje kippenbouillon
Zo maak je het
Vegetarisch? Neem kikkererwten en fetakaas.
Budgetrecepten voor het tweede deel van de week (vanaf donderdag 20 oktober)
Krieltjesbowl met groenten, kip en yoghurtsaus
- 250 gram kipfilet in blokjes
- 800 gram krieltjes
- 1 el olijfolie
- 300 gram wortel julienne
- 300 gram witte kool fijngesneden
- 300 gram yoghurt
- 2 el zoute sojasaus
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijnzaadpoeder
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
Zuivelvrij? Neem hummus of muhammara.
Vegetarisch? Maak omeletreepjes of neem een gekookt eitje.
Wortelsoep met brood en boter
- 800 gram wortel in stukjes
- 2 ui in stukjes
- 2 selderijstengel in stukjes
- 250 gram aardappelen, vast geschild en in stukjes
- 2 tl oregano
- 1 tl tijm
- 1Â bouillonblokje
- scheutje kookroom
- serveer met brood, boter en smeersels naar smaak
Zo maak je het