Weekmenu voor week 42

Weekmenu voor week 42
15 oktober 2022 sharon
In budget weekmenu

Vandaag deel ik weer een gloednieuw weekmenu voor ons allen. Voor mij werkt dit eigenlijk heel fijn. Ik houd ervan flexibel te zijn en heb niet bijzonder veel zin om vooruit te plannen. Maar als ik denk ‘wat zullen we vandaag eten?’ dan kijk ik naar deze posts en kies ik de optie waar ik het meeste zin heb. Soms wijzig ik iets. En het gebeurt ook echt dat we iets anders eten soms. Maar het fijne is: het voelt of er altijd een plan is, ook wanneer ik geen energie heb om erover na te denken. Plus, omdat het hier staat uitgewerkt, kan mijn man ook prima koken als het zo uitkomt. Win, win, win, dus! Hoe is dat bij jullie?

De recepten zijn voor 4 personen, aanpassen naar eigen inzicht natuurlijk. Wij eten met z’n zessen, dus soms neem ik hier en daar wat meer. Plus, ze zijn een beetje op basis van de Lidl aanbiedingen – al was dat deze week vooral veel Sinterklaas en herfst en minder verse groenten enzo. Anyway, a happy week!

Budgetrecepten voor het begin van de week (vanaf maandag 17 oktober)

Macaroni met boerenkool en olijven

  • 350 gram macaroni
  • 400 gram boerenkool gesneden
  • 400 gram gehakte tomaten uit blik
  • 12 zwarte olijven in stukjes gesneden
  • 1 hand verse basilicum grof gehakt
  • 2 bollen mozzarella in stukken gescheurd
  • 1 tl uipoeder
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

Bereid de macaroni volgens de instructies op de verpakking. Voeg tijdens het koken de boerenkool toe. Giet de macaroni en boerenkool af en meng met de gehakte tomaten, olijven, verse basilicum. Breng op smaak met de uienpoeder, peper en zout en serveer met de mozzarella.

 

Gehaktschotel met bloemkool en aardappelpuree

  • 1,2 kilo aardappelen, vast geschild en in stukjes
  • 150 ml melk
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 450 gram bloemkoolroosjes kan ook diepvries
  • 200 gram doperwten
  • 400 gram gehakte tomaten uit blik
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 handje verse basilicum fijngehakt
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten. Stamp ze met een beetje melk, peper en zout tot een mooie gladde puree. Rul ondertussen het gehakt in een ruime koekenpan of wokpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de bloemkool, doperwten, tomatenblokjes, tomatenpuree en basilicum toe en bak 10 minuten mee. Voeg wat water toe indien nodig. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de aardappelpuree.

Vegetarisch? Neem vegagehakt of linzen.

Extra tip! Maak er een ovenschotel van door de groenten in een ovenschaal te doen en de aardappelpuree er bovenop te verdelen. Zet 20 minuten in een oven voorverwarm op 200 graden. Deze kun je ook van tevoren maken, of een dubbele portie en dan later eten!

Couscous met kerrie, kip en groenten

  • 300 gram couscous
  • 1 el olijfolie
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 1 ui in ringen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 courgette in blokjes
  • 450 gram verse spinazie
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 blokje kippenbouillon

Zo maak je het

Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een ruime wokpan en bak de kipfilet bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot deze zacht zijn. Voeg de courgette toe en bak even mee. Voeg deel voor deel de spinazie toe en roer af en toe, tot deze slinkt. Voeg de kerrie en bouillon toe. Serveer de saus met de couscous.

Vegetarisch? Neem kikkererwten en fetakaas.

 

Budgetrecepten voor het tweede deel van de week (vanaf donderdag 20 oktober)

Krieltjesbowl met groenten, kip en yoghurtsaus

  • 250 gram kipfilet in blokjes
  • 800 gram krieltjes
  • 1 el olijfolie
  • 300 gram wortel julienne
  • 300 gram witte kool fijngesneden
  • 300 gram yoghurt
  • 2 el zoute sojasaus
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaadpoeder
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipblokjes goudbruin. Zet even apart. Bak vervolgens de krieltjes gaar in ongeveer 10 minuten (bekijk voor de zekerheid de instructies op de verpakking). Meng de yoghurt met sojasaus, kurkuma, komijnzaadpoeder. Serveer de krieltjes met de kip, wortel, witte kool en yoghurtsaus.

Zuivelvrij? Neem hummus of muhammara.

Vegetarisch? Maak omeletreepjes of neem een gekookt eitje.

Wortelsoep met brood en boter

  • 800 gram wortel in stukjes
  • 2 ui in stukjes
  • 2 selderijstengel in stukjes
  • 250 gram aardappelen, vast geschild en in stukjes
  • 2 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 bouillonblokje
  • scheutje kookroom
  • serveer met brood, boter en smeersels naar smaak

Zo maak je het

Doe de wortel, ui, bleekselderij, aardappel, kruiden en bouillon in een pan en voeg water toe zodat de groenten net niet onderstaan. Breng aan de kook en kook 20 minuten met deksel op de pan. Pureer de soep. Serveer met scheutje kookroom.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*