Een vers weekmenu nu de herfstvakantie weer voorbij is. Planning is een grote sleutel voor het koken op budget. Daarmee helpt het dus ontzettend om een weekmenu te maken en in te plannen wanneer je de boodschappen in huis haalt. Of dat nou een keer in de week is, twee keer per week, of elke dag – zolang het voor je werkt! Oefen, experimenteer en vind wat lekker werkt voor jou.
Alle recepten zijn zoals gewoonlijk voor 4 personen. Pas het altijd aan naar eigen passende hoeveelheden & smaak.
Spaghetti met flespompoen en basilicum
- 300 gram spaghetti
- 1 flespompoen, geschild, zaden verwijderd en in kleine blokjes
- 1 el olijfolie
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 rode ui, in ringen
- 1 bos basilicum
- 100 gram fetakaas, in blokjes
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
Glutenvrij? Neem glutenvrije pasta.
Zuivelvrij? Neem pecannoten.
Bloemkoolcurry
- 300 g volkoren rijst
- 400 g bloemkoolroosjes
- 1 el olijfolie
- 2 ui, in ringen
- 400 g gehakte tomaten, uit blik
- 200 ml kokosmelk
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl korianderpoeder
- verse koriander
- 1 komkommer, in plakjes
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
Doperwtstamp met zalm en lente-ui
- 1,2 kilo aardappelen, kruimig geschild en in stukken
- 600 gram doperwten
- 4 zalmfilet
- 2 el wittewijnazijn
- 100 ml melk
- hand peterselie, grof gehakt
- 3 lente-ui, in ringen
- 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
Vegetarisch? Vervang de zalm door een groenteburger.
Zuivelvrij? Gebruik plantaardige melk.
Aardappel uit de oven met rode bietjes
- 1000 gram aardappelpartjes, voorgekookt
- 3 saucijzen, in stukjes
- 2 rode ui, in ringen
- 2 el olijfolie
- 800 gram rode bietjes, voorgekookt en in stukjes
- 80 gram rucola
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
Vegetarisch? Bak er los falafel bij op neem vega kip.
Stoof met saucijzen, kikkererwten en stokbrood
- 1 volkoren stokbrood, in sneetjes
- 1 el olijfolie
- 4Â saucijzen
- 2 ui, in ringen
- 400 gram kikkererwten, uitgelekt
- 800 gram gehakte tomaten uit blik
- 1Â rasp van sinaasappel
- 1 bosje verse peterselie
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
Glutenvrij? Neem glutenvrij brood of bijvoorbeeld 200 gram rijst.
Vegetarisch? Neem falafel (wel apart bakken, volgens instructies op de verpakking).