Doe je best, je best is het beste voor jou

‘Do your best, the best is the best for youuuu’

Ook meedoen met de FIT! Challenge? Schrijf je hier helemaal gratis in.

Mijn kinderen keken in Amerika weleens zo’n programma waarin Daniel Tiger dit liedje zingt. Het gaat erover dat zijn klasgenootjes beter pompoenen kunnen tillen dan hij, en hij vindt dat vervelend. Dan is de boodschap van de aflevering dat iedereen z’n best doet, en dat dat het beste is wat je kunt doen. En dat iedereen in andere dingen goed is.

Ik kon het helaas niet vinden, anders had je even een episode kleuterbemoediging kunnen kijken 🙂

Hoe dan ook.

Zo is het met fit worden ook. En met lenig worden.

Ik doe de lenigheidsoefeningen vaak met mijn oudste dochter (6). Ik voer de oefeningen met heel wat meer accuratie uit dan zij, omdat ik een turnverleden heb en dit al een miljoen keer heb gedaan. Dat maakt niet uit verder. Want tijdens de oefeningen zie ik haar in de meest oncomfortabele posities kruipen. Veel verder en beter dan ik. Hoewel zij de oefeningen nog niet helemaal snapt, is ze wel een stuk leniger. Ik snap de oefeningen heel goed, maar kom totaal niet ver. Zo hebben we ieder ons eigen proces, onze eigen hindernissen, ons eigen verloop.

Ik doe mijn best en zij ook. Het ziet er anders uit. Vergelijken heeft geen zin. Wensen dat je fit was, maakt je niet fit. Wensen dat je de oefeningen goed snapt, ook niet. Ze doen, oefenen en blijven doen, dat maakt je fit. En beter. Dit is niet voor speciale mensen weggelegd, maar voor iedereen. Zelfs voor jou en mij.

Doe dus je best.

Verdrink niet in wat je niet kunt, wat je niet lukt, wat niet perfect is. Baal er niet van. Kijk er niet eens na.

Kijk naar wat wél lukt. Zelfs als dat heel weinig is.

Bekijk je vooruitgang. Vier je proces.

Elke kleine cm.

Ook meedoen met de FIT! Challenge? Schrijf je hier helemaal gratis in.

Tags from the story
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *