8 fijne pilates oefeningen vanuit huis voor meer lenigheid, kracht en rust

In het kader van fit worden ben ik met Pilates begonnen. Hoewel alles in me schreeuwt dat het ‘te rustig’ is, en naar mijn idee dus niet effectief genoeg, niet snel genoeg, kies ik ervoor om daar even niet naar te luisteren.

Het is goed om de gewoonte van sporten te oefenen. En langzaam maar zeker leer ik dat elke nieuwe gewoonte tijd kost, en zelfs elk klein stapje wat je doet, een stap is in de goede richting. En zelfs stapjes die aanvoelen als kleine ministappen, eigenlijk verrassend goed en effectief zijn.

Pilates is dat voor mij.

Meer lenigheid, kracht en rust ervaren met deze oefeningen vind ik heerlijk. Het is nog rustgevend ook. En al voelt het als mini, het maakt wel degelijk verschil in fitheid!! Heel fijn dus.

Ik doe de Pilates oefeningen van onze goede, oude, lieve bekende van VoedZo, Nanne. (ja van Goed Zoet en die leuke blogs die ze voor VoedZo en degezondemama schreef). Haar programma heeft ze gemaakt met haar Pilatus lerares.

Heel fijn om 8 weken lang een programma te hebben dat je gewoon aan kunt zetten, met een goede, opbouwende volgorde en iemand die weet waar ze het over heeft. We willen het natuurlijk wel goed doen 🙂 Kinderen op bed, matje erbij en hup.

Ik sprak met Nanne en het leek ons tof als jullie ook mee kunnen doen met het programma Pilates vanuit Huis. Ik mag daarom maar liefst 50 euro korting geven op het programma! Hoe lief is dat 🙂 Op dit moment geldt de kortingscode voedzo en krijg je dus 50 euro korting op het gehele programma Pilates vanuit huis. Klik hier om meer te lezen.

Join the Conversation

2 Comments

  1. says: lOT

    Ik heb lang Pilates gedaan samen met dochter tot we een andere lerares kregen en het veel te veel op aerobic gin lijken en ik niet meer kon meekomen.
    Nu jaren later heb ik een bijkomend probleem, ik kan niet meer op de grond gaan liggen en op knieen door protheses en pen in voet.
    Dan valt er zoveel af.
    Ik ga wwel op zoek naar oefeningen die ik staande of zittende kan doen

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *