Deze ene gewoonte in de ochtend zorgt voor betere voedingskeuzes de gehele dag

Ik ben druk bezig met de eerste druk van de Slank Journals. Elke stap maakt me nog enthousiaster over ons nieuwe programma, want och het wordt zó leuk en zó goed! Morgen krijg ik een test binnen met twee opties voor de Journal, ben benieuwd welke jullie het mooist en leukst vinden.

Jarenlang heb ik me afgevraagd waarom afvallen zo moeilijk is (vooral het volhouden en het gewicht eraf houden), omdat zo weinig mensen daar succesvol in zijn. We weten eigenlijk precies wat we moeten doen, en toch is het voor velen een mission impossible.

Afvallen is een dynamisch proces met vele factoren en goede gewoonten die je in kunt bouwen. Ze hebben te maken met onder andere lifestyle, voeding en mindset. Zo ben ik zelfs van mening dat de gewoonte om een opgeruimd huis te hebben, bij kan dragen aan een slankere leefstijl, terwijl ze eigenlijk weinig met elkaar te maken hebben.

Eén van de belangrijkste dingen die je ‘s ochtends kunt doen, is een moment stil staan en met de juiste vragen een positieve mindset creëren tegenover je dag, jezelf, je gewicht en geloof in jouw kunnen. Door dit simpele moment, wat maar 5 minuten hoeft te duren, maak je een gigantisch verschil in je dag en je afvalproces.

Het is magisch wat zo’n klein moment per dag kan veranderen in je gewoonten, je wilskracht en doorzettingsvermogen. Zo’n klein moment zorgt voor een klein stapje in je dag, en élke dag maak je meer kleine stapjes richting een slankere lifestyle met gezondere gewoonten (je weet wel, waarbij je een keer wél taart of chocolade vrijwillig kunt weerstaan of een extra grote portie op je bord).

Misschien zijn de kleine dagelijkse stapjes in een week bijna niet zichtbaar, dat klopt. Maar als je trouw elke dag 5 minuten besteed aan kleine stapjes, dan heb je in een maand een grote stap te pakken. En in twee maanden nog een grote stap. Bedenk maar eens hoe groot je stap in 3 maanden tijd is. Je herkent jezelf en je eigen vrijwillige keuzes bijna niet terug 😀 (huh, heb ik vanavond echt maar één koekje gepakt en de rest netjes in het pak in de kast gelaten?!)

Elke ochtend die positieve houding, geloven in jezelf en liefde hebben voor jezelf, met een flinke dosis genade, dát maakt een gigantisch verschil in je keuzes die dag.

Zoals ik zei, het afvalproces is dynamisch en kent vele bouwstenen die je écht helpen, en dit is één van de belangrijkste. In Slank Journal staan de vragen die je elke dag kunt invullen in een paar minuten tijd, zodat je deze positieve houding kunt verwezenlijken voor jezelf. Op deze manier start je je dag op de beste manier mogelijk, op naar het succesvol creëren van een slanke levensstijl en het verliezen van de kilo’s die je zo graag kwijt wilt.

Liefs, Sharon

ps. Even een reminder: Slank Journal begint 11 september, en is voor early birds nog tot en met as. zondag 27 augustus nog voor 75 euro te koop! (zie hier). Mis de aanbieding niet!

Nog een reminder: Ik zal zeer weinig tot geen blogs meer posten in de toekomst (zie dit bericht), maar wel nieuwsbrieven sturen. 1-2 keer per week stuur ik een kort bericht met inspiratie, overdenking of tips, direct in je mailbox. Persoonlijker, en veel leuker. Schrijf je dus in voor de nieuwsbrief als je me wilt blijven volgen 🙂 (zie hier)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *