Angela begon met intuïtief eten en ze deelt hoe dat ging

Angela begon met intuïtief eten en ze deelt hoe dat ging
3 juli 2023 sharon
In intuitief eten

Angela (36) besloot dat het tijd was om beter voor zichzelf te zorgen en haar slechte eetgewoonten aan te pakken. Ze begon met intuïtief eten en stap voor stap lukte het haar om haar relatie met eten te veranderen.

‘Toen ik begon met intuïtief eten, was ik een beetje sceptisch. Ik had zoveel jaren van diëten en ongezonde eetgewoonten achter de rug dat ik me afvroeg of deze aanpak echt zou werken voor mij. Maar ik wist dat er iets moest veranderen, omdat ik mezelf steeds meer gevangen voelde in een negatieve spiraal van schuldgevoelens en emotie-eten.

Dus besloot ik het een kans te geven. Ik begon te leren luisteren naar mijn lichaam en mijn honger- en verzadigingssignalen serieus te nemen. In het begin was het moeilijk, omdat ik gewend was aan heftige regels als het ging om eten. Maar ik bleef volhouden en stap voor stap begon ik veranderingen te zien.

Een van de grootste doorbraken voor mij was het loslaten van het idee van “goede” en “slechte” voeding. Ik begon te begrijpen dat er geen verboden voedingsmiddelen waren en dat ik mezelf niet hoefde te straffen voor het eten van iets lekkers. Het draaide allemaal om balans en het voeden van mijn lichaam op een gezonde en liefdevolle manier.

Langzaam maar zeker merkte ik dat mijn eetgewoonten begonnen te veranderen. Ik kon opeens genieten van allerlei voedingsmiddelen en ik stopte met eten wanneer ik vol zat, in plaats van me vol te proppen. Ik leerde ook om aandacht te besteden aan mijn emotionele behoeften en andere manieren te vinden om ermee om te gaan, in plaats van naar voedsel te grijpen.

Het proces was niet altijd eenvoudig. Er waren ups en downs, momenten van twijfel en uitdagingen. Maar ik bleef volhouden en ik merkte dat mijn relatie met eten geleidelijk aan verbeterde. Ik voelde me niet langer gecontroleerd door voedsel, maar eerder in controle van mijn eigen keuzes.

Nu, enkele maanden later, kan ik volmondig zeggen dat intuïtief eten mijn leven heeft veranderd. Ik voel me gezonder, energieker en gelukkiger. Mijn eetgewoonten zijn veel evenwichtiger geworden en ik geniet echt van mijn maaltijden zonder schuldgevoelens.

Ik ben zo dankbaar dat ik deze reis begon, hoe spannend het ook was. Het heeft me geholpen om beter voor mezelf te zorgen, zowel fysiek als mentaal. Ik zou intuïtief eten aan iedereen aanraden die worstelt met hun relatie met voedsel en die op zoek is naar een duurzame en gezonde manier van eten. Het is een reis die het waard is om te maken!

Beginnen met een kickstart?

Eet vol zelfvertrouwen chocolade eten in je favo jeans & neem voorgoed afscheid van diëten. Sharon’s boek Voed Jezelf Zo geeft handvatten, zodat je voorgoed afscheid neemt van diëten, overeten en extra kilo’s.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*