Intuïtief eten en afvallen: een eerlijke uitleg

Intuïtief eten en afvallen: een eerlijke uitleg
4 juli 2023 sharon
In intuitief eten

Veel mensen vragen zich af of ze kunnen afvallen door middel van intuïtief eten. Het is begrijpelijk dat dit voor verwarring kan zorgen, omdat veel mensen intuïtief eten beginnen met de hoop om gewicht te verliezen. Hoewel het mogelijk is om af te vallen met intuïtief eten, is het belangrijk om te begrijpen dat gewichtsverlies niet het hoofddoel is van deze benadering. Het doel van intuïtief eten is om een gezonde relatie met voeding en je lichaam te ontwikkelen, ongeacht het uiteindelijke gewichtsresultaat.

Waar draait intuïtief eten om?

Het concept van intuïtief eten houdt in dat je luistert naar de signalen van je lichaam en eet op basis van honger, verzadiging en je eigen voorkeuren. Het gaat erom dat je je bewust bent van je lichaam en leert te vertrouwen op je interne honger- en verzadigingssignalen. Het betekent echter niet dat je tegelijkertijd moet proberen om zo min mogelijk te eten uit angst om aan te komen. Als je voortdurend bezig bent met calorieën tellen en restricties opleggen, zal het lastig zijn om echt intuïtief te eten.

Het is niet bedoeld om af te vallen

Het belangrijkste om te begrijpen is dat intuïtief eten geen dieet is. Het is een benadering van voeding die gebaseerd is op zelfzorg en het luisteren naar je lichaam. Het doel is om een gezonde relatie met voeding te ontwikkelen, zonder jezelf te straffen of te beperken. Dit kan betekenen dat je aankomt, afvalt of op hetzelfde gewicht blijft. Het draait niet om het getal op de weegschaal, maar om het bereiken van een goede lichamelijke en mentale gezondheid.

Zelfzorg all the way

Door intuïtief te eten kun je een betere balans vinden in je eetgewoonten en leren om te genieten van voeding zonder schuldgevoel. Je leert luisteren naar je lichaam en voeden op een manier die bij jou past. Dit kan leiden tot een verbeterde lichamelijke gezondheid, omdat je de voedingsstoffen geeft die je lichaam nodig heeft, en een betere mentale gezondheid, omdat je je niet langer constant bezighoudt met restricties en negatieve gedachten rondom eten.

Wat is nu echt belangrijk?

Uiteindelijk leidt het omarmen van intuïtief eten tot meer geluk. Het bevrijdt je van de strijd met voeding en gewicht, en stelt je in staat om te focussen op wat echt belangrijk is: je welzijn en kwaliteit van leven. Dus, hoewel gewichtsverlies mogelijk is met intuïtief eten, is het niet het hoofddoel. Het doel is om een gezonde relatie met voeding en jezelf te ontwikkelen, wat uiteindelijk kan leiden tot een gelukkiger en evenwichtiger leven.

Beginnen met een kickstart?

Eet vol zelfvertrouwen chocolade eten in je favo jeans & neem voorgoed afscheid van diëten. Sharon’s boek Voed Jezelf Zo geeft handvatten, zodat je voorgoed afscheid neemt van diëten, overeten en extra kilo’s.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*