Sara (38) was bang dat ze te dik zou worden met intuïtief eten, lees haar ervaring

Sara (38) was bang dat ze te dik zou worden met intuïtief eten, lees haar ervaring
3 juli 2023 sharon
In intuitief eten

Zes maanden geleden besloot ik, Sara, dat het tijd was om iets te veranderen aan mijn relatie met eten. Ik was altijd bezorgd en gestrest over wat ik at, bang om dikker te worden en gevangen in negatieve gevoelens over mijn lichaam. Maar ik wilde niet langer vastzitten in die neerwaartse spiraal. Ik wilde me fitter voelen, gelukkiger zijn en eten gewoon weer als iets normaals beschouwen.

Toen hoorde ik voor het eerst over intuïtief eten. Het idee sprak me meteen aan, maar ik was ook bang. Bang dat ik de controle zou verliezen, bang dat ik zou aankomen en mijn lichaam niet zou accepteren zoals het is. Maar uiteindelijk overwon mijn verlangen naar verandering en besloot ik het een kans te geven. Ik wist dat ik op deze manier niet langer door wilde gaan.

In het begin was het niet altijd gemakkelijk. Ik moest leren luisteren naar mijn lichaam, mijn honger en verzadigingssignalen herkennen en mijn eigen behoeften serieus nemen. Ik moest afstappen van het idee van “goede” en “slechte” voeding en me in plaats daarvan concentreren op het voeden van mijn lichaam op een gezonde en gebalanceerde manier.

Maar naarmate de tijd verstreek, begon ik de voordelen van intuïtief eten echt te voelen. Ik voelde me vrijer en gelukkiger rondom eten. Het werd niet langer een obsessie of een constante bron van stress. Ik kon genieten van mijn maaltijden zonder schuldgevoelens en ik merkte dat ik meer energie had.

Het meest verrassende was dat ik geleidelijk aan begon af te vallen, ondanks mijn angst om aan te komen. Het was niet mijn doel, maar het was een aangename bijwerking. Ik realiseerde me dat mijn lichaam zijn natuurlijke gewicht begon te vinden, een gewicht dat voor mij gezond en comfortabel was. Ik was 2 kilo kwijtgeraakt zonder enige vorm van restrictie of dieet.

Nu, na zes maanden van intuïtief eten, voel ik me als een compleet nieuw persoon. Mijn relatie met eten is zo veel gezonder geworden. Ik geniet van een breed scala aan voedingsmiddelen zonder me schuldig te voelen. Ik stop wanneer ik vol zit en ik respecteer mijn lichaam zoals het is. Het is niet altijd perfect, er zijn nog steeds momenten waarop ik mezelf uitdaag, maar ik ben op de goede weg.

Ik voel me fitter en sterker dan ooit tevoren. Mijn energieniveau is gestegen en ik kan nu veel meer genieten van mijn dagelijkse activiteiten. Niet langer word ik gehinderd door negatieve gedachten over mijn lichaam. Ik ben vrij om te leven en te zijn wie ik werkelijk ben, zonder dat eten de overhand heeft.

Als ik terugkijk op mijn beslissing om intuïtief te eten, kan ik alleen maar zeggen dat het de beste keuze is die ik ooit heb gemaakt. Het heeft me geholpen een gezondere en gelukkigere versie van mezelf te worden. Dus als je twijfelt om het ook te proberen, zou ik zeggen: ga ervoor! Het kan een geweldige verandering teweegbrengen in je leven.

Beginnen met een kickstart?

Eet vol zelfvertrouwen chocolade eten in je favo jeans & neem voorgoed afscheid van diëten. Sharon’s boek Voed Jezelf Zo geeft handvatten, zodat je voorgoed afscheid neemt van diëten, overeten en extra kilo’s.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*