
Deze bananen chocolate chip cake met dadels kun je goed gebruiken in plaats van een kerststol bij het ontbijt, in het gekke geval je een Kerststol misschien niet lekker vindt. Normaal gesproken eet ik geen cakes voor ontbijt, brunch of lunch, maar hey, het is Kerst 😉 Ook goed met een laagje boter, net als een echt stuk Kerstbrood. Oh! Mis onze 4 leuke Kerstacties trouwens niet, bekijk ze hier!!
Dit heb je nodig (voor een cakeblik)
3 eieren
125 gram vloeibare olie zoals olijfolie, avocado-olie, druivenpitolie of rijstolie
50 gram honing
275 gram amandelmeel
2 el kokosmeel
1 tl vanillepoeder, van een vanillestokje
2 tl wijnsteenbakpoeder
snufje Keltisch zeezout
3 rijpe bananen
100 gram chocolate chips (fijngehakte chocolade)
10 Medjoul dadels, grof gehakt
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier. Mix de eieren, olie en honing luchtig. Voeg de amandelmeel, kokosmeel, vanillepoeder, wijnsteenbakpoeder en zout er doorheen. Prak de bananen grof in een kom. Roer de banaan, chocolade en dadels door het beslag. Giet het in een cakeblik en zet de cake 45 minuten in de oven.
Bekijk hier onze vier Kerst acties met leuke aanbiedingen!
Comments (2)
Hoi, dit recept klinkt heerlijk. Ik heb eens gelezen dat je olijfolie niet zo lang zo heet mag verhitten. Klopt dat? Kun je ook bakboter gebruiken in dit recept?
ps: ik kan bij het invulveld naam en e-mailadres niet zien wat ik typ, de letters verschijnen niet.
Auteur
Het ligt eraan welke olijfolie, in dit geval is het niet een heel hoge temperatuur, maar als je liever iets anders gebruikt kan dat natuurlijk gerust 🙂