Geroosterde pompoensoep

Deze pompoensoep is een favoriet bij ons thuis. Ik maak ‘m graag voor gasten, voor onszelf, voor lunch of voor ‘s avonds. De geroosterde pompoen maakt de smaak nog mooier dan in een normale pompoensoep. Hoewel dit in het pompoenenseizoen een écht ware traktatie is, eten we deze gerust het jaar rond. Vorige week waren de flespompoenen nog in de aanbieding, om maar een goede gelegenheid te geven 🙂

Wat ik fijn vind aan standaardrecepten, is dat hoe vaker je het maakt, hoe handiger je erin wordt. Mensen raken zo verdwaald in telkens nieuwe dingen proberen of maken alleen maar hele snelle recepten, dat je het mooie van koken, smaken, en vaardigheden uitbreiden soms kunt missen. En niet onbelangrijk: je eigen smaak beter leert kennen!

Het roosteren van een pompoen is niet per se snel, want het heeft tijd nodig in te oven. Hoewel je deze ook met standaard pompoenblokjes uit de supermarkt kunt maken en deze gewoon kunt koken, zul je ook zien dat het eigenlijk verrassend weinig tijd kost om een pompoen in 2 te snijden, in de oven te gooien en een heeeeeeleboel andere dingen te doen. Tegen etenstijd kom je die pompoen weer tegen, geroosterd en klaar voor gebruik.

Met een beetje oefenen en écht goed worden in standaard mooie overheerlijke recepten, zul je zien dat eigenlijk bijzonder snel werkt en ontzettend veel rust geeft. En genot, want, heerlijk!!!! 🙂

Klik hier om ‘m te downloaden.

Wil je eerst eens proberen hoe dat werkt, zo’n receptillustratie? Download dan gratis ons bananenbrood hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *