Kids chocoladelatte met marshmallows

Kids chocoladelatte met marshmallows
5 april 2020 sharon

Ik heb altijd zo genoten van samen wat eten en drinken ergens. Met alledrie mijn kinderen heb ik regelmatig koffie dates gehouden. Met mijn eerste ongetwijfeld het meest, in de La Place in Almere, of soms bij Bagels en Beans. Dat waren nog eens tijden 😉 Het leuke is dat kinderen én prima leren wat er verwacht wordt in een restaurant (uiteraard is oefenen in een La Place best een goed idee, ik kies daar geen sterrenrestaurant voor 😉 ).

Met mijn middelste hebben we heel veel coffee dates gehad in de USA! Toen we daar twee jaar woonden en mijn oudste naar preschool ging, gingen wij allemaal heerlijke leuke dingen samen doen. Wat een mooie tijd was dat, dit zijn de momenten die je gewoon nooit meer vergeet en ook nooit spijt van zult hebben.

Mijn jonge dochter (3) en ik hebben op woensdagochtend altijd een moment. Oudere broer en zus op school, en zij heeft dan geen peuterschool. We lopen dan samen naar Barista Café waar ik graag een kokoscappuccino bestel en zij een kids latte. Ja, eigenlijk dus een opgeklopte chocomelk met marshmallows. We vinden het allebei fantastisch en genieten ervan.

Alleen die is nu dicht, want corona. Gezien ik met alle kiddo’s thuis ook een beetje manieren zoek om mevrouw de peuter te entertainen terwijl de andere twee schoolwerk doen, maakten we een kids latte. Ons projectje saampjes (al was het ook erg leuk om deze vanillecakejes te maken!!!)

Goed, hoe doe je dat?

Wij hebben een opschuimer voor heerlijke koffie’s (deze hebben wij, werkt fantastisch, maak je elke cappuccino- of latte lover dolgelukkig mee op verjaardag, kerst en moeder/vaderdag 😉 ). Normaal drinken de kinderen weleens opgeschuimde melk (zonder de koffie). We noemen dat dan een ‘steamer’ en is eigenlijk echt alleen opgeschuimde melk en verder niks. Ik giet dat in mijn espresso erbij, zij drinken dat zo. Dat is onze normale variant als ze iets willen en daar worden ze dan heel blij van (ze kunnen dat ook zelf maken).

Maar nu wilden we iets bijzonders. Dus we haalden de volle chocolademelk uit de winkel en mini marshmallows (bij het bakspul staat dat).

Chocomelk in de opschuimer, bordje erbij, marshmallows erbij en klaar 🙂

We hebben ons bijzondere momentje, maar dan een beetje anders! Onze volgende stap wordt een ‘to go’ variant bedenken en dan op het veldje achter neerploffen en ‘picknicken’. Het is tenslotte lente!!!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*