Simpele pasta maaltijd met lekker veel groenten (leuk met kinderen)

Simpele pasta maaltijd met lekker veel groenten (leuk met kinderen)
18 maart 2020 sharon

We zijn hier lekker gedoken in het samen koken en kooktechnieken leren, nu de kinderen toch thuis zijn. Uiteraard zijn ook wij inmiddels geĆÆnstalleerd met werkpakketten en hoeven we ons absoluut niet te vervelen, maar ik merk dat het helpt om in de ‘vrije tijd’, waar nu toch wat meer van is, het prettig is om af en toe iets georganiseerds samen te doen. Daarom maakten we al kaneeltoast, pizza’s en een fruitplankje.

Klik hier als je graag alle tips wilt bekijken voor koken en bakken met kinderen, op de pagina van VoedZo Kleine Koks.

We hebben al wat meer lessen gehad, die vooral nuttig waren voor mijn 5-jarige en bijna 3-jarige. Roertechnieken, meettechnieken, wat is goed om uit te leggen zodat ze echt begrijpen hoe het werkt? Als volwassene denk je vaak dat dingen logisch zijn, maar ook wij hebben dat ooit geleerd. Zo is het bijvooorbeeld heel handig om een 5-jarige uit te leggen dat je een kom moet vasthouden met de ene hand, wanneer je roert met de andere hand. Duhhhh denken wij, maar zij leggen die link nog niet zo snel. En wanneer je je daar een beetje van bewust bent en het kan benoemen, maakt dat het samen koken een heel stuk gezelliger, ontspannender en minder hectisch.

Gister waren we druk met werkpakketten ophalen en daar bekend mee raken, maar mijn 8-jarige dochter kwam wel even helpen met het avondeten. Ze wil meestal niet helpen met dingen die ze al vaak gedaan heeft (bijv. komkommer schillen en snijden) maar is erg geĆÆnteresseerd in wat ze nog niet gedaan heeft. Daarom sneed zij gister de fetakaas en de rucola, en was ze genadig door ook de cherry tomaatjes te halveren šŸ˜‰ Alles bij elkaar gooien en roeren was ook een welkom werkje.

Zo kijk je altijd per situatie en per kind wat past en leuk is, en waar ze in willen oefenen.

Het fijne aan dit recept is dat het ideaal is voor kinderen om mee te helpen. Je kookt namelijk alleen de pasta, en terwijl je dat doet snijd je de rest. Dit betekent dat je als ouder hersencapaciteit overhebt om te helpen met de kinderen en ze een beetje in de gaten te houden. We willen natuurlijk wel dat ze veilig zijn šŸ™‚

We maakten dit voor drie volwassenen en drie kinderen – je kunt de hoeveelheden een beetje aanpassen bij minder, maar de volgende dag is het koud ook nog prima als restje of lunch.

Zo doen we het! Kook 500 gram pasta (fusili, vlinders, macaroni) in gezouten water.

Snijd 3 paprika’s in kleine stukjes, halveer 250 gram cherry tomaatjes, snijd een halve zak rucola fijner. Snijd 200 gram fetakaas.

Roer de groenten door de pasta met 180 gram rode of groene pesto. Net wat je lekker vindt. Wij hadden de rode, maar op andere momenten doen we de groene. Het kan beiden.

Serveer met de rest van de rucola en eventueel wat olijven. Plus wat Parmezaan.

En vooral: heel veel plezier!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*