Deze cheesecake is simpel te maken met maar een aantal handelingen. Waarbij vooral de keukenmachine het grote werk doet! Ik heb deze taart in de koelkast staan (bij bewaren), maar eventueel kan deze ook in de vriezer. Eventueel kun je de ahornsiroop vervangen met een andere zoetmaker naar smaak. Niet vergeten: taarten zijn traktaties, geen tussendoortjes!
Dit heb je nodig (voor een springvorm van 18 cm)
Voor de bodem:
150 gram amandelen
100 gram dadels
1 grote tl speculaaskruiden
2 el kokosolie
evt: 1 tl water
Op zoek naar originele tips om je kinderen groenten te leren eten? Doe onze gratis minicursus!
Voor de vulling:
325 gram geweekte cashewnoten (minimaal 4 uur)
100 gram gesmolten kokosolie
sap van één citroen
100 gram ahornsiroop
100 ml amandelmelk
1 tl vanillepoeder
Zo maak je het
Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier
Doe voor de bodem de amandelen en dadels in een keukenmachine en hak ze fijn
Voeg de overige ingrediënten toe (voor de bodem)
Verdeel de bodem over de springvorm en druk goed aan
Zet de bodem even in de koelkast terwijl je de vulling maakt
Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en laat deze draaien tot het een romige massa is
Verdeel het over de bodem en laat de taart opstijven in de koelkast (eventueel kun je de vriezer een handje laten helpen)
Decoreer eventueel met wat ahornsiroop
Eet smakelijk!
Comments (23)
Voor deze taart heb ik alles in huis maar geen keukenmachine;-(
Blenden en zelf hakken zal dat ook gaan?Auteur
Wordt wel een experimentje dan! Ik denk dat je ver kunt komen, ligt natuurlijk een beetje aan je blender, maar moet te doen zijn 🙂
Ow jee dat lijkt me echt een heel lekker recept! Gauw eens proberen!
Klinkt heerlijk, wil het proberen, ik vroeg me af hoeveel gram rauwe cashewnoten maakt 250 gram geweekte cashewnoten?
Auteur
Je weegt de 250 af en dan weken 🙂 *excusez* 🙂
Waar haal je vanillepoeder?
Al een tijdje wil ik een taart gaan ‘bakken’ maar steeds heb ik een smoes om het niet te doen. Dit recept maakt het zo makkelijk dat ik het binnenkort echt ga doen. Ik sla je recept op en als hij lukt laat ik het zeker weten!
liefs Marjan
Auteur
😉
Wat voor keukenmachine/blender gebruik je? De mijne is nie zo sterk..
Auteur
Zie hier https://voedzo.nl/keukenapparaten-tips/ 🙂
Lijkt me heerlijk! Ga ik snel proberen.
Bedankt voor het delen!
Groetjes,
AnnemarieDoe je dan het vocht van de geweekte noten en pitten er ook bij? Zo ja, hoeveel?
Auteur
Nee dat spoel je weg 🙂
Zou dit in te vriezen zijn?
Auteur
Denk het wel 🙂
Gelukt zonder keukenmachine! En heel lekker ook man man smult ervan ondanks hij niet suikervrij eet. De bodem eerst met de hand zelf fijn gehakt en daarna met de staafmixer. De vulling alles in de blender. Ging prima. Bedankt voor dit lekkere recept.
Auteur
yay!
Ik ben bezig met de SugarChallenge (fase 1), dus de ahornsiroop uit het recept gaat ‘m niet worden. Nog een tip ter vervanging hiervan? gewelde abrikozen misschien?
Auteur
je zou het kunnen proberen!
Ik had nog zelf geplukte frambozen in de vriezer. Ik heb aan de vulling ongeveer 250 g frambozen toegevoegd en een halve citroen in plaats van een hele. Nu heb ik een heerlijke vruchtenkwarktaart gekregen waar iedereen van smult.
Auteur
Jam!! Wat een heerlijk idee 😀 xx
Wat een GE-WEL-DIG lekkere taart !!! Altijd een enorm succes op feestjes of bij bezoek! Ik doe er meestal nog wat zelfgemaakte frambozencoulis en verse frambozen bovenop… HEERLIJK!!!
Auteur
Haaa wat leuk 😀 😀 Geniet ervan! 😀 xx