Zuurdesembrood (wit) bakken

Zoals beloofd! De nieuwe receptillustratie voor het bakken van zuurdesembrood ๐Ÿ™‚ Dit is een heerlijk basisrecept waar je goed mee kunt oefenen, en waar je in de toekomst dan ook andere experimenten mee kunt doen, zoals het gebruiken van ander meel, noten, pitten, zaden, etc.

Het fijne van een basisrecept met witmeel is dat dit je beste uitgangspunt is. Witmeel bakt het makkelijkst en het is goed om eerst gevoel te krijgen met een mooi deeg, een mooi brood, etc. Op basis daarvan kun je altijd verder experimenteren zodra je dit een beetje onder de knie hebt. Dan zul je ontdekken dat volkorenmeel bijvoorbeeld minder rijst en wat extra vocht nodig heeft om hetzelfde effect te krijgen. Je kunt alles aanpassen op basis van de omstandigheden, als je steeds beter begrijpt hoe het brood bakken werkt ๐Ÿ™‚

Het is dus geen eindstation, maar een volgende stap in het bakproces ๐Ÿ™‚

Klik hier voor de illustratie! (trouwens, als je nog geen zuurdesemstarter hebt, is het ook handig om dit bericht even te lezen!)

ps. Wil je graag leren bakken met cups en een illustratie en eens vrijblijvend oefenen? Klik hier voor het gratis bananenbrood!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *