Eet je niet goed genoeg? Misschien is dit het probleem.

De vakantie zo bijna op zijn einde, de één nog met de teentjes in het zand en de ander alweer helemaal terug thuis. Ik maak me ook weer klaar voor een nieuw schooljaar en daarmee een nieuw halfjaar Voedzo. Er komen hele toffe recepten, fijne tips, ook steeds meer praktische in de keuken. En mijn kinderen en ik hebben een prettige structuur gevonden om als ouder je kinderen te leren koken. En hoe je dat kunt doen zonder frustratie en gedoe. En wél heel doelgericht. Dat gaat allemaal langskomen zodra de scholen weer begonnen zijn 🙂

Op maandag 3 september start er weer een Slank Journal online programma. Wil je 12 weken lang écht aan jezelf werken, je mindset tegenover voeding en eten, en ontdekken waarom het niet lukt om af te vallen + de tools ontvangen om dat om te draaien, dan is Slank Journal voor jou. Lees hier meer!

Ik doe sinds kort ook e-coaching op maat. Hoewel je bij het Slank Journal online programma écht goede coaching en ondersteuning krijgt, bied ik nu eetcoach aan – helemaal op maat, speciaal voor jou. Ik kijk mee met je valkuilen, wat er niet lukt, samen stellen we doelen en gaan we werken aan een slankere eetstijl. Lees hier meer info over de eetcoach.

Even iets sociaals – wil je me beter leren kennen? Volg me op Instagram! Ik post tips over gezond gezinsleven, eten en lifestyle. Wil je alle blogs langs zien komen doordeweeks? Volg me op Facebook! Let wel op dat je je notificaties aanzet, anders mis je alsnog het meeste 😉

Vind jij dat je niet goed genoeg eet?

Niet genoeg groenten?

Niet genoeg fruit?

Niet gezond genoeg?

Niet vegetarisch genoeg?

Niet vers genoeg?

Niet onbewerkt genoeg?

Niet biologisch genoeg?

Niet ingewikkeld genoeg?

Niet Instagram waardig genoeg?

Niet suikerbewust genoeg?

 

Of teveel?

Teveel koekjes?

Teveel fast food.

Teveel per maaltijd.

Teveel chocolade.

Teveel van zoveel.

 

Wat je denkt over eten en jouw eetpatroon is soms een groter probleem dan je eten zelf.

Wat bedoel ik?

Dat als je een koekje eet, en daar ok mee bent, kun je heerlijk genieten van een koekje. Of twee. Sommige mensen eten een koekje en voelen alle remmen losgaan (die ze proberen vast te houden – dat doe je in je gedachten – dat komt dus voort uit een gedachte over eten – namelijk ‘ik mag geen koekje’) en eten vervolgens het hele pak. Want het maakt toch niks meer uit. Het probleem is niet dat ene koekje, of misschien twee. Het probleem is dat je remmen los gaan en dat je dan alles eet.

Of hoe vaak ik mensen heb gehad die vonden dat ze ongezond eten en mijn begeleiding wilden. En er dan achter kwamen dat ze eigenlijk heel erg gezond aten, behalve wellicht het aantal stukjes chocolade. Met andere woorden. Iemand heeft een uitstekend gezond voedingspatroon, met regelmaat en balans. Maar die paar stukjes chocolade zorgen ervoor dat ze zichzelf een enorm ongezonde eter vinden en hulp zoeken om gezonder te eten! Van een mug een olifant maken, heet dat.

Of iemand die denkt dat ze bepaalde dingen eet, maar onbewust veel meer eet. En sommige mensen zijn ook helemaal niet bewust van hoeveel energie de maaltijden bevatten die ze wel eten. Te veel vers en onbewerkt eten is nog steeds teveel. En dan denken dat ze heel weinig eten, terwijl dat simpelweg niet zo is.

Denk aan een borrelplankje. Daar liggen vaak calorierijke voedingsmiddelen op. Geen probleem, maar ergens is het ‘weet wat je eet’ enorm gepast. Ik rekende een keer voor mijn man uit wat hij ongeveer gegeten had op een borrelplankje op één avond. Dat was rond de 3000 kcal. Best shockerend dus. Als je 7 dagen in de week gezond en met mate eet, en je hebt één zo’n uitschieter per week, dan kom je dus gewoon aan. Terwijl je 7 dagen lang je best doet, op één avond na. Jikes!

Weten wat je eet is één ding.

Maar het loslaten van schuld, regels, een dieet mindset en de alles of niets benadering is net zo belangrijk.

Jouw relatie, wat je denkt over eten en hoe dat jouw eetpatroon beïnvloedt, speelt een grote rol.

Bedenk vandaag: op welke manier hebben mijn gedachten over eten, mezelf en mijn eetpatroon, en hoe dat er volgens mij uit zou moeten zien, invloed op mij en mijn eetpatroon. Zijn ze gebaseerd op waarheid? Of heb ik eigen waarheden bedacht?

Veel succes!

Liefs, Sharon

ps. Klik voor het Slank Journal online programma hier. Daar ga ik uitgebreid in op al dit soort mindsets, waarheden, houdingen, gewoonten, en natuurlijk gezond eten. En wil je mijn persoonlijke hulp bij dit soort ingewikkelde vragen? Meld je dan aan voor de Eetcoach.

Tags in het bericht
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *