Afvallen = slanke gewoonten aanleren = net zoals leren lezen

Mijn dochter is in augustus begonnen in groep 3. Het jaar waar je leert lezen. Maar, eigenlijk is dat het jaar dat je begint met leren lezen. De waarheid is dat je de volledige basisschool leert lezen, en zelfs op de middelbare school nog verder ontwikkelt.

Ik zeg niet – mijn dochter gaat naar groep 3, de eerste schooldag was 21 augustus 2017 en op die dag stapte ze het klaslokaal binnen en kon ze perfect lezen zoals een volwassene. Niemand zegt dat.

Op die dag is het proces begonnen (eigenlijk al eerder natuurlijk), en de komende jaren zal ze dat oefenen, ontwikkelen, erin groeien.

Een slanke levensstijl bestaat uit slanke gewoonten. Wat je eetgewoonten momenteel ook zijn, ze bepalen je gewicht. Wanneer je wilt afvallen, en je wilt dat doen met een gezonde, blijvende levensstijl, dan zul je je gewoonten slanker moeten maken.

Een dieet, waar je van één op andere dag opeens een ‘perfect afslankend voedingspatroon’ volgt, is dat niet. Een dieet is eigenlijk zeggen: wanneer ik op maandag bij groep 3 binnen kom lopen, kan ik perfect lezen.

De meeste diëten laten je afvallen. Sommigen houden dat een dag vol, sommigen een week, sommigen een maand en sommigen tot het streefgewicht. Als het echter geen gewoonten worden, wanneer je gewoonten niet blijvend veranderen, dan ben je geen veranderd mens en is je échte eetpatroon nog steeds hetzelfde. Dat eetpatroon dat jouw eerste gewicht veroorzaken, zal wederom ervoor zorgen dat je weer terug gaat naar je oude gewicht, hoeveel je ook verloren bent.

Het is essentieel dat je je gewoonten aanpast.

En gewoonten aanpassen kost tijd. Het kost energie. Het gaat niet vanzelf, maar het kan wel.

Het is soms weken, maanden oefenen om slankere keuzes te maken.

Iedereen heeft eigen knelpunten in het voedingspatroon, eigen worstelingen, eigen kleine puntjes en grote punten.

Het is niet dat je maandag opeens een nieuw mens bent. Maandag heb je niet opeens een nieuwe gewoonte. Maandag is niet alles anders. Maandag ben je nog steeds dezelfde. Maar je kunt wel elke dag besluiten om slanke keuzes te maken. Om de energie die het kost, te geven.

Daarom heb ik Slank Journal geschreven. Om je te helpen bij dit proces. Om je te helpen om slanke keuzes voor jezelf in kaart te brengen en deze echt te gaan oefenen.

Zo leer je om echt je gewoonten aan te passen, bij te sturen, te oefenen, en eigen te maken.

Net zoals leren lezen.

En op een gegeven moment kun je het – en is er niet meer zoveel om te leren. Dan heb je nieuwe gewoonten, die leiden tot slanke keuzes en een slank lichaam. En dan ben je een ander mens 🙂

Het beste nieuws is: deze manier kost je geen schuldgevoel, geen schaamte, doet niet af aan je zelfbeeld en het laat jou in je waarde.

Lees hier meer over Slank Journal.

Lees hier meer over hoe ik Slank Journal gebruik om ‘s avonds niet te snacken.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *