Deze ene gewoonte in de ochtend zorgt voor betere voedingskeuzes de gehele dag

Jarenlang heb ik me afgevraagd waarom afvallen zo moeilijk is (vooral het volhouden en het gewicht eraf houden), omdat zo weinig mensen daar succesvol in zijn. We weten eigenlijk precies wat we moeten doen, en toch is het voor velen een mission impossible.

Afvallen is een dynamisch proces met vele factoren en goede gewoonten die je in kunt bouwen. Ze hebben te maken met onder andere lifestyle, voeding en mindset. Zo ben ik zelfs van mening dat de gewoonte om een opgeruimd huis te hebben, bij kan dragen aan een slankere leefstijl, terwijl ze eigenlijk weinig met elkaar te maken hebben.

Eén van de belangrijkste dingen die je ‘s ochtends kunt doen, is een moment stil staan en met de juiste vragen een positieve mindset creëren tegenover je dag, jezelf, je gewicht en geloof in jouw kunnen. Door dit simpele moment, wat maar 5 minuten hoeft te duren, maak je een gigantisch verschil in je dag en je afvalproces.

Het is magisch wat zo’n klein moment per dag kan veranderen in je gewoonten, je wilskracht en doorzettingsvermogen. Zo’n klein moment zorgt voor een klein stapje in je dag, en élke dag maak je meer kleine stapjes richting een slankere lifestyle met gezondere gewoonten (je weet wel, waarbij je een keer wél taart of chocolade vrijwillig kunt weerstaan of een extra grote portie op je bord).

Misschien zijn de kleine dagelijkse stapjes in een week bijna niet zichtbaar, dat klopt. Maar als je trouw elke dag 5 minuten besteed aan kleine stapjes, dan heb je in een maand een grote stap te pakken. En in twee maanden nog een grote stap. Bedenk maar eens hoe groot je stap in 3 maanden tijd is. Je herkent jezelf en je eigen vrijwillige keuzes bijna niet terug 😀 (huh, heb ik vanavond echt maar één koekje gepakt en de rest netjes in het pak in de kast gelaten?!)

Elke ochtend die positieve houding, geloven in jezelf en liefde hebben voor jezelf, met een flinke dosis genade, dát maakt een gigantisch verschil in je keuzes die dag.

Zoals ik zei, het afvalproces is dynamisch en kent vele bouwstenen die je écht helpen, en dit is één van de belangrijkste. In Slank Journal staan de vragen die je elke dag kunt invullen in een paar minuten tijd, zodat je deze positieve houding kunt verwezenlijken voor jezelf. Op deze manier start je je dag op de beste manier mogelijk, op naar het succesvol creëren van een slanke levensstijl en het verliezen van de kilo’s die je zo graag kwijt wilt.

Liefs, Sharon

Tags in het bericht
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *