In beweging blijven tijdens corona

In beweging blijven tijdens corona
21 april 2020 sharon

Na een aantal weken thuiszitten tijdens deze coronatijd merkte ik dat de muren een klein beetje op me af kwamen. Alles ging eigenlijk prima, we hadden onze draai vrij snel gevonden, maar ik miste de fietsritjes van en naar school.

Dat is toch een beetje mijn onvrijwillige maar erg fijne beweging (onvrijwillig soms want ik heb niet altijd zin maar kan de kinderen niet op school laten staan 😉 ). Het moet en gebeurt elke doordeweekse dag en in totaal toch zo’n mooie 12-15 km per dag, verspreid over de dag. Ook als het regent, stormt, of als ik moe ben.

En nu? Nu, niks.

Gezien ik weet dat het fijn is voor elk lijf, maar zeker ook tijdens zwangerschap, om een beetje in beweging te blijven, wilde ik daar toch iets mee. Door de zwangerschap ga ik geen krachttraining achtige dingen beginnen, geen buikspieroefeningen en eigenlijk sowieso niets nieuws. Tijdens zwangerschap zijn rustige, niet te belastende bewegingen voor mij het veiligst.

Ik beweeg het liefst in de buitenlucht, en hoewel thuiszitten nu een ding is natuurlijk, kan en mag dat gelukkig nog wel. De meeste dagen fiets of wandel ik nu een uur tussen 7.00 en 8.00 uur. Dan heb ik nog voldoende tijd om thuis de rest van het programma van de dag op te pakken en te werken en al die dingen 🙂

‘s Avonds na het eten is er nog een moment, waar ik wederom een uur fiets, of wandel. Vrijwel altijd alleen.

Dit is alweer week 3 en het is heel erg fijn. Het is fijn om in beweging te zijn, het is fijn om even het huis uit te zijn, de boel de boel te laten. Om even een moment voor jezelf te hebben, te kunnen denken, verwerken, rust te hebben zonder onderbreking.

Beweging gaat verder dan alleen het fysieke deel. Ja, het houdt je fitter, het is goed voor je stofwisseling, je spieren. Je slaapt er inderdaad beter door en het is gemakkelijker om gezonde keuzes te maken qua eten.

Maar ook geestelijk heeft het een mooie wisselwerking. Het is even rust, tijd om even niks te moeten, dingen van de dag te verwerken. Of muziek te luisteren, net waar iemand behoefte aan heeft.

Het fijnste is lekker doen waar je zelf van geniet en wat bij je past. Vanwege zwangerschap en astma zijn rustige activiteiten zoals wandelen en fietsen prima. Ik doe dat graag alleen, en in de buitenlucht. Zo heeft iedereen weer andere behoeften, andere manieren om tot rust te komen en te doen waar ze echt weer even lekker op door kunnen.

Bedenk wat het is voor jou en doe het. Kijk wat kan binnen je eigen leven, de tijd die je hebt en de maatregelen waar we ons nu aan moeten houden.

Begin en doe. Blijf bedenken of ‘t bij je past, of je ervan geniet, of je merkt dat het je echt goed doet. Alleen dan is het niet zozeer volhouden, maar gewoon lekker gaan en doen, genieten en blijven doen.

Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat ik geen zin heb om rondjes te bedenken, dus de eerste paar keer bedacht ik wat verschillende standaard rondjes die ik nu fiets of loop met verstand op nul. Ik heb geen zin om erover na te denken en ik hoef geen nieuwe rondjes. Mocht ik straks een nieuw rondje willen, dan bedenk ik die wel wanneer ik die behoefte heb 🙂

Zo kun je blijven afstemmen zoals het bij je past!

Ook behoefte aan handigheid in die avondmaaltijden? Liefst nog gezond ook? Download hier een gratis avondmaaltijdplanner voor een week!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*