Mijn favoriete Amerikaanse cups

Mijn favoriete Amerikaanse cups
22 april 2020 sharon

In Nederland zijn we gewend om te bakken en wegen in grammen en milliliters. De Amerikaanse recepten zijn dan soms wat onhandig, want daar gebruiken ze cups. En hoewel je dat heel simpel met Google allemaal kunt omrekenen, is het nog makkelijker om een setje cups te kopen.

Ik bak al een hele tijd met cups en het is zo ontzettend simpel. Natuurlijk komen sommige recepten heel precies (brood of ingewikkeld banket bijv.) maar de meeste cake en taart etc kun je prima met een schepje hier en daar mooi thuis maken. Ideaal voor de leek, voor drukke ouders en voor kinderen. Eigenlijk voor iedereen!

Cups bestaan uit 4 maten. Dit zijn vaste maten, dus het is niet zo dat elk kopje uit je kast bruikbaar is. We zijn wel bekend met eetlepels en theelepels, eigenlijk is dat vergelijkbaar (maar de cups zijn groter).

1 cup = 237 ml

1/2 cup = 118 ml

1/3 cup = 79 ml

1/4 cup = 59 ml

Eindelijk zag ik op Bol weer eens mijn favoriete cups, namelijk van siliconen die je kunt inklappen. Zo nemen ze niet veel ruimte in en zijn ze supersimpel in gebruik.

Deze.

Wij gebruiken de cups erg vaak, elk dag. We maken er de havermoutpap mee (1 cup melk en 1/2 cup havermout voor één portie) en dat is lekker simpel. Verder bak ik graag met de kinderen en gebruiken we ook de cups. Het bevalt ons veel beter dan het wegen, ze kunnen het sneller oppakken en meedoen. Het is minder gedoe en komt minder precies.

Klik hier voor al onze recepten in cups! Of probeer deze bananencake illustratie helemaal gratis 🙂

Photo by Heather Ford on Unsplash

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*