Waarom ik suikervrij ging eten?

Ooit, jaren geleden, begon het bij mij allemaal met suikervrij eten. Geraffineerde suikers dan. Nou ja, ik noemde het toen suikervrij en had geen idee wat ik deed. Je had namelijk geen cursussen of sites die hierover gingen, je moest het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben ook ooit ergens begonnen en deed alles fout. Maar ik deed het wel en het is een blijvend, geweldig iets geworden!

Waarom geweldig?

Omdat ik me fantastisch voelde. Mijn eeuwige hoofdpijn verdween en mijn energie kwam terug. Ik was dagenlang misselijk zonder reden, ook dat ging weg. Geen dips meer en ik viel af, zonder dat ik minder hoefde te eten. Ook dat was een wonder. Het heeft voor mij zo’n grote verandering gebracht, dat ik toen dacht, dit moeten meer mensen weten! Dit willen meer mensen ervaren! Daarom ben ik Voedzo begonnen. En ik ben doorgegaan in mijn zoektocht naar gezond eten en deze is nog steeds gaande.

Maar suikerbewust is toch overdreven en maar een topje van de ijsberg?

Suikerbewustย eten is zeker niet alles. Maar als je dan gezonder wilt eten, als je bewuste keuzes wilt maken op basis van een nieuwe levensstijl, als je dan in het nieuwe jaar eindelijk af wilt vallen na jarenlang proberen, dan raad ik altijd suikervrij aan als startpunt. Want dat is het, een startpunt in een nieuwe levensstijl, te overzien, niet teveel, niet te overdreven, je kunt stapje voor stapje leren wat voor jouw lichaam goed is en wat niet. En waarom dan beginnen met suiker? Geraffineerde suiker weglaten in je eetpatroon geeft bij de meesten de grootste verandering en dat is wel zo prettig. ‘Diรซten’ is vaak puur mentaal jezelf ergens aan houden. Dit is een nieuwe levensstijl, een andere manier van eten, waarbij je niet gewoon blind iets volgt, maar waarbij je leert en ontwikkelt. Eentje waar je zelf ervaart hoe je lichaam is zonder suiker. Ik ken bijna niemand die geen verschil heeft gemerkt. Ervaring is weten!

Meer weten over suikervrij eten? Klik hier voor onze suikercursus!

Join the Conversation

48 Comments

 1. says: Gwendolyn

  ik draai rondjes … ik klik en klik maar kom steeds op dezelfde pagina en zie geen link waar ik me aan kan melden voor de cursus … ๐Ÿ™ ook niet onder aan de aangegeven pagina.

 2. says: Meinou

  Ik weet al het รฉรฉn en ander over suiker en suikervrije voeding, maar meer kennis is altijd welkom! Ik zou graag meedoen ๐Ÿ™‚
  Heb mezelf een veel moeilijker doel gesteld, mijn moeder overhalen ook mee te doen. Zij kampt al jaren met overgewicht, gejojo en vele lichamelijke klachten. Maar ze is ontzettend koppig: suiker, wat is daar nu weer mis mee?? Leuke uitdaging wordt dat ๐Ÿ™‚

 3. says: Elvira

  Erg bedankt voor deze cursus. Ben al wat bezig om suiker te laten staan, maar kan zeker hulp gebruiken. Waar ik voor mezelf alleen mee zit: ik moet absoluut niet afvallen. Anders kom ik op ondergewicht. Wat zou ik meer kunnen eten om mijn gewicht te behouden? Heb je tips voor mij?

  Alvast bedankt!

  1. says: sharon

   Hai Elvira, gezond eten leidt niet per se tot afvallen, het kan wel – als je lichaam dit nodig heeft. Het zal een ontdekkingsreis zijn waar je lichaam behoefte aan heeft om afvallen te voorkomen (combi eiwitten/vetten bijv). Als je dit zelf te spannend vindt, kun je altijd samen met een (natuur)arts of dietiste kijken. Succes!

 4. says: Angelika

  Ik doe ook mee! Wij hebben als gezin al melk en vlees aangepakt en nu is de tijd voor suiker. Het moeilijkste bij ons wordt om het brood weg te laten. Al dat andere brood vindt mijn man te duur om te kopen dus ik ben benieuwd…. ik heb er zin in!

  groetjes Angelika

 5. says: Suus

  Ik doe mee, en een heleboel collega’s met mij, dus dat wordt leuk! Wij zijn een groep stewards/stewardessen die graag de uitdaging aan gaan om gezonder te gaan leven. Het kan nog best lastig worden, met eten aan boord en uit eten in het buitenland, misschien heb je daar nog wat extra tips voor?

 6. says: Anita

  Ik wil ook graag meedoen.

  Sinds maart weet ik dat ik allergisch ben voor:

  alle toegevoegde suikers, behalve Stevia.
  citrusvruchten
  cacao.

  Dus ik ben wel nieuwsgierig.

  Groetjes Anita.

 7. says: Yvonne

  ja, ook ik heb me aangemeld. Hopelijk kom ik dan van mijn gewrichtspijnen af…ben zeer benieuwd. Ben al begonnen, maar met hulp en goede tips zal het veel beter gaan. Bedankt.

 8. says: Inge

  De laatste tijd begint mijn interesse in gezonde voeding langzaam een beetje obsessief te worden… ๐Ÿ˜‰ Enkele dagen geleden kwam ik per toeval op deze site. Mooi! Op het juiste moment, net voordat de cursus start.
  Ik heb me al ingeschreven!! Familie en vrienden worden ook op de hoogte gebracht van dit goede initiatief ! Meer inschrijvingen zullen volgen ๐Ÿ™‚ maar ze moeten zelf willen!!

  Eรฉn vraag: duurt de cursus 12 dagen of 3 weken? In de uitleg staan namelijk beide tijdsduren vermeldt.

  Bedankt!

 9. says: Roos

  Ik zou erg graag meedoen met de cursus, alleen ben ik erg bang om veel af te vallen als ik stop met suiker… Aangezien ik al vrij mager ben en moeilijk aankom zie dit dus totaal niet als voordeel. Is er meer bekend over gewichtsverlies? Ook als je wat dunner bent?

  Groetje!

  1. says: sharon

   hai! in principe is het alleen van toepassing als je extra kilo’s hebt. Dan kun je op een gezond en natuurlijk gewicht komen. Je kunt het natuurlijk in de gaten houden – geraffineerde suiker is ongezond voor dikke en dunne mensen, dus wat dat betreft het proberen waard. Dit is natuurlijk allemaal algemeen gezien, voor jou persoonlijk iets nuttigs zeggen vind ik het lastig, als niet bekend is wat de reden is waarom je moeilijk op gewicht kunt blijven. Ik ken ook velen die gewoon op gewicht gebleven zijn, dat is helaas het enige wat ik wel kan zeggen ๐Ÿ™‚ Succes!

 10. says: Laila van Waalwijk van Doorn

  01-01-2014
  Is het nog mogelijk om je nog in te schrijven/aan te melden? Ik heb me al aangemeld, maar mijn zus heeft ook wel intresse.

  1. says: sharon

   Zoals bekend zijn we 2 jan gestart, een tijdje geleden dus. Als je niks ontvangt kun je altijd een reply geven op je aanmeldformulier. groetjes!

 11. says: Yvonne

  Hallo Sharon,
  Sinds januari volg ik jou cursus en ik vind het geweldig. Ook de Facebook site is super. Helemaal geweldig. Bedankt hiervoor, dat je dit met ons wilt delen.
  Ik had gehoord dat je in februari weer een nieuwe cursus wilt gaan geven, nu zie ik hierboven staan: “opgeven voor de cursus die in JANUARI begint..” Misschien even veranderen in “Februari”? ..als je nieuwe cursusleden wilt hebben, tenminste…
  Ik wil niet bijdehand overkomen, ik wil je alleen even helpen.
  Nogmaals bedankt en tot de volgende keer.
  Yvonne

 12. says: Suzanne

  hoi Sharon,

  Ik heb me aangemeld voor de cursus van februari. Ik wil heel graag suiker, lactose en glutenvrij gaan eten. Past de cursus hierin? Ik ben erg enthousiast over je website! Inspirerend!

 13. says: Steffie

  Ik ben ook begonnen dit weekend met de cursus en moet eerlijk zeggen dat ik het weekend nog wel een beetje gespijbeld heb met m’n thee. Heb er kokosbloesemsuiker in gedaan ๐Ÿ˜‰
  Maar vandaag op het werk heb ik geen alternatief (bewust ook niet meegenomen) en heb mijn bakje thee zonder suiker ๐Ÿ™‚
  Ik zie zelf trouwens een voordeel in mijn veganistisch eetpatroon, hierdoor vallen heel veel produkten die suiker bevatten af omdat deze ook melksuikers bevatten en ik deze dus sowieso niet eet. En je bent al super getraind in etiketten lezen, hihi.
  Maar ik vind het leuk en ben nou al van plan om na deze 12 dagen door te gaan!

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *