Intuïtief eten: Zo beweeg je je, zodat je je goed voelt

Intuïtief eten: Zo beweeg je je, zodat je je goed voelt
24 oktober 2022 sharon
In intuitief eten

Beweeg, zodat je je energiek en gezond voelt. Een actief leven zorgt dat je meer waardeert wat je lichaam allemaal kan, je slaapt er beter van en het wordt gemakkelijker om voor jezelf te zorgen met gezonde voedingskeuzes.

Voel het verschil met een actieve dag

Word actief en voel het verschil. Voor de een ligt het actief zijn en worden in intense workouts en voor de andere persoon past meer een actieve levensstijl. Maar een ding is van belang: beweeg. En terwijl je beweegt, focus je op hoe het voelt om je lichaam te bewegen. Experimenteer, ervaar en beslis wat bij jou past. Dat wat bij jou past zal je een aangenaam, energiek, voldaan en vitaal gevoel geven. Dit kan jou precies de motivatie geven om het te doen en blijven doen!

Wanneer je beweegt op een manier die je blijdschap geeft, waardoor je je goed voelt en je energie geeft, dan verzorg je je lichaam, ziel en geest. Elk lichaam is anders en iedereen houdt van verschillende activiteiten. Vergelijk jezelf niet met anderen, zoek wat het beste werkt voor jou en je unieke lichaam!

Overdenking voor vandaag

Wat heb je nodig om je comfortabel te kunnen bewegen? Denk aan comfortabele kleding, een positieve omgeving waar elk lichaam welkom is.

Wat is voor jou de grootste uitdaging rondom bewegen? Wat heb je nodig om plezier te hebben in het bewegen van je lichaam? Trap je wel eens in de valkuil om te geloven dat wat je doet ‘niet goed genoeg is omdat het niet intens genoeg is’?

Maak een lijst van activiteiten die je graag zou willen doen of proberen.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*