Wat is een intuïtief dieet?

Wat is een intuïtief dieet?
3 juli 2023 sharon
In intuitief eten

Wat is het verschil tussen intuïtief eten en een dieet? Intuïtief eten gaat over luisteren naar je lichaam en eten wanneer je honger hebt. Het draait niet om regels en beperkingen, maar om het genieten van voedsel op basis van wat je lichaam nodig heeft. Een dieet daarentegen legt regels op over wat en wanneer je moet eten, vaak met als doel gewichtsverlies.

Diëten hebben enkele nadelen. Ze kunnen ervoor zorgen dat je je beperkt voelt en kunnen leiden tot een negatieve relatie met eten. Diëten focussen meestal op snel gewichtsverlies, maar dit kan leiden tot het jojo-effect, waarbij je steeds weer aankomt en afvalt. Ook houden diëten vaak geen rekening met wat jouw lichaam nodig heeft.

Intuïtief eten heeft verschillende voordelen. Het helpt je een gezonde relatie met eten en je lichaam te ontwikkelen. Door te luisteren naar je lichaam en te eten wanneer je honger hebt, leer je vertrouwen op jezelf. Het draait om genieten van eten en tevreden zijn na een maaltijd, in plaats van jezelf te beperken.

Maar intuïtief eten heeft ook nadelen. In het begin kan het lastig zijn om de signalen van je lichaam te begrijpen, vooral als je gewend bent aan diëten. Het kost tijd om weer in contact te komen met je lichaam en om emotioneel eten te verminderen.

Kortom, intuïtief eten en diëten zijn twee verschillende benaderingen van voeding. Diëten leggen regels op, terwijl intuïtief eten draait om luisteren naar je lichaam. Het is belangrijk om een evenwicht te vinden dat bij jou past, zodat je een gezonde relatie met eten kunt ontwikkelen.

Beginnen met een kickstart?

Eet vol zelfvertrouwen chocolade eten in je favo jeans & neem voorgoed afscheid van diëten. Mijn boek Voed Jezelf Zo geeft handvatten, zodat je voorgoed afscheid neemt van diëten, overeten en extra kilo’s.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*