Lekker ruiken aan kruiden

Lekker ruiken aan kruiden
27 maart 2020 sharon

Een leuke activiteit met kinderen om weer een beetje te leren over de keuken, koken en smaken: het ruiken aan allerlei kruiden. Als je het leuk vindt om meer te lezen, bezoek dan mijn pagina over tips voor koken met kinderen.

Neem een moment en zet alle kruiden uit je kastje op de tafel. Leg aan je kinderen uit dat er verschillende dingen zijn die een gerecht smaak geven. Grote dingen zoals groenten, vlees, granen, etc. Maar ook hele kleine, sterke kruiden. Leg uit dat je verse kruiden hebt (laat ze zien als je ze toevallig hebt) en gedroogde kruiden.

Neem oregano als voorbeeld. Wanneer je kinderen aan pizza denken, denken ze misschien aan tomatensaus, kaas of salami (of wat ze ook lekker vinden op de pizza). Laat dan de oregano ruiken en opeens ruikt het naar pizza!

Leg op dezelfde manier uit welke andere kruiden er zijn, welke je gebruikt en waarvoor. Er zijn kruiden die we meer herkennen in zoete gerechten (kaneel, vanille, kardemom) en kruiden die we herkennen in Oosterse gerechten, in Italiaanse, etc. Maak het eigen door de kruiden te ruiken die jij vaak gebruikt en laat de kinderen raden waarvoor.

Je kunt ook nog met elkaar bespreken dat niet iedereen dezelfde smaak heeft en dat een ieder een eigen favoriet heeft en geuren die ze minder lekker vinden ruiken. Dat is heel normaal.

Heel veel plezier!

Foto: Pexels from Pixabay

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*